Brutalni su! Tuhel menjao formaciju i mešao karte (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.09.18. | 22:55

Relativno kombinovani sastav Svetaca razneo Rems

Neki ih vole, neki ne podnose, ali jedno je sigurno, a postalo je više suvišno i ponavljati - Pari Sen Žermen je prejak za Ligu 1, pitanje je samo sa koliko golova u mreži će ispratiti skoro sve protivnike. Čak i kada se neki autsajder ponada, povede, ubrzo ih pariska mašinerija samelje dok ste rekli "keks". Na zatvaranju sedmog kola Lige 1: PSŽ - Rems - 4:1 (3:1).

Sveci su odavno oguglali na uspehe u domaćem prvenstvu. Prioritet je Liga šampiona. Tačnije - opsesija. Bezobrazna. Skupa. Pretenciozna. Ni ne može da bude drugačije kada se ulože toliki milioni, kada dovedete maltene sve najbolje igrače na planeti, ukoliko ne računamo Kristijana Ronalda i Lionela Mesija koji jedini od jačih "zverki" nisu obukli dres Parižana. Samo, ta opsesija ume da bude kontraproduktivna i postane teško breme fudbalerima, što se videlo prethodnih sezona. 

Izabrane vesti

U tom kontekstu nije iznenađenje što je Tomas Tuhel promešao karte protiv Remsa, pošto ga za vikend očekuje duel sa Nicom, a u sledeću sredu mnogo važniji okršaj sa Crvenom zvezdom u elitnom takmičenju. Da se razumemo, ne mislimo da PSŽ strahuje od beogradskih crveno-belih, već nakon poraza od Liverpula nema pravo na grešku. Pari Sen Žermen mora da pobeđuje ukoliko ne misli da se kocka sa prolaskom u nokaut fazu, a za to mu je potrebna najjača moguća artiljerija.

Tuhel je protiv Remsa izveo sledeći sastav u formaciji 4-2-3-1: Bufon - Dagba (od 23. Menije), Markinjos, Silva, Nsoki - Verati, Rabio (od 66. Di Marija) - Dijabi, Nejmar, Draksler (od 59. N'Kunku) - Kavani. 

Dakle, Tuhel je u odnosu na meč sa Liverpulom promenio formaciju (4-3-3), a  "ohladio je" - ili je bar imao nameru da to učini - Tomu Menijea (prinudno ušao u igru zbog povrede mladog Kolena Dagbe), Presnela Kimpembea (Markinjos se vratio iz veznog reda na mesto štopera), Huana Bernata (zamenio ga mladi Stenli N'Soki), a u startnoj postavi nije bilo ni Anhela Di Marije (Musa Dijabi) ni Alfonsa Areole. Podsetimo, Tuhel je odlučio da mladi Francuz bude prvi golman, a ne Bufon. Kilijan Mbape je odrađivao suspenziju.

Kada je reč o večerašnjem okršaju, Savijer Šavaleren doveo je goste u vođstvo već u drugom minutu, ali ubrzo je PSŽ ubacio u petu brzinu i brzopotezno do kraja poluvremena praktično rešio pitanje pobednika. Prvo je Edinson Kavani poravnao rezultat majstorskim lobom, Nejmar potom bio precizan sa bele tačke (penal izborio Kavani), a sjajni Matador je u finišu prvog dela postigao i drugi gol na utakmici. Do kraja meča u strelce se upisao i Menije.

Brutalni su, nema šta...

 

FRANCUSKA 1 - 7. KOLO:

Utorak

Monako - Anže 0:1 (0:1)
/Baoken 27/

Nant - Nica 1:2 (0:1)
/Sala 57 - Žale 31, Makengo 69/

Tuluz - Sent Etjen 2:3 (0:1)
/Gradel 63, Durmaz 78 -  Dioni 23, Kabelja 66, Salibur 75/ 

Sreda

Amijen - Ren 2:1 (0:0)
/Gnaore 51, Guano 66 - Grenije 81/

Dižon - Lion 0:3 (0:3)
/Dembele 16, 19, Terije 35/

Marselj - Strazbur 3:2 (2:1)
/Paje 41pen, Sanson 44, Žermen 90+1 - Lala 27, Da Košta 89/ 

Nim - Gengan 0:0

Bordo - Lil 1:0(1:0)
/Kamano 7/

Kaen - Monpelje 2:2 (1:1)
/Kaui 10, Bamu 62 - Delor 37, Le Talek 51/

Pari Sen Žermen - Rems 4:1 (3:1)
/Kavani 5, 44, Nejmar 24pen, Menije 55 - Šavaleren 2/

Foto: Action Images


tagovi

Rems

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara