Buongiorno Italia: Maksimović može da ide, Inter preko Ramadanija zove Kostića

Vreme čitanja: 5min | uto. 23.07.19. | 11:55

I još niz vesti iz Kalča

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Prelazni rok je i dalje glavna tema u italijanskoj sportskoj štampi. Za nas najzanimljivije priče donose Korijere i Tutosport. Rimski dnevnik piše da je došlo do zahlađenja u odnosima Nikole Maksimovića i Napolija i da bi Srbin, ako ne produži ugovor, mogao da završi na transfer listi. Torinski list pak piše da je Inter kontaktirao Falija Ramadnija za posredovanje u eventualnom prelasku Filipa Kostića iz Ajntrahta u Inter.

Izabrane vesti

Od ostalih vesti u prvom planu su dolazak Anhela Koree u Milan, odluka kineskih vlasnika Intera da ne investiraju 83.000.000 evra u dovođenje Lukakua i isprepletene sudbine Iguaina i Ikardija u četvorouglu Inter, Juve, Roma, Napoli.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Milan, Korea na poslužavniku!”, najavljuje Gazeta dolazaka Argentinca iz Atletiko Madrida u Milan. U podnaslovu se ističe da u Milanelu vide u Korei idealnog partnera Pjonteku u napadu Đampaolovog tima i da ne bi trebalo da zavarava mali broj golova u dresu Kolčonerosa pošto je Argentinac u Simeoneovom timu igrao na sredini terena. Gazeta precizira da će dogovor između dva kluba biti ozvaničen danas, a da je dogovorena cena 40.000.000 evra, plus bonusi.

Benaser već zapanjio sve (svojim izgledom)”, našalila se Gazeta objavljujući fotografiju novog pojačanja Milana koji se juče pojavio u, eufemistički rečeno, koloritnom kompletu na medicinskim pregledima. U tekstu na unutrašnjim stranama se precizira da će najbolji igrač tek završenog Kupa Afrike potpisati petogodišnji ugovor sa platom od 1.500.000 po sezoni, dok će Empoli inkasirati 16.000.000 od prodaje.

Inter, Lukaku je iščeznuo?”, pita se Gazeta da li je ideja o dovođenju centarfora Mančester junajteda definitivno izbledela pošto familija Žang ne želi da plati astronomsku cifru koju traži Junajted. Generalni direktor Marota ako hoće da ispuni želju treneru Konteu mora da proda Ikardija barem za 60.000.000 kako bi mogao da finansira kupovinu Belgijanca.

Međutim, Inter se suočava sa još jednim problemom: „Posle Najngolana i Perišića i Politano je završio na transfer listi. Polovina tima je ne prodaju, ali ponuda nigde na vidiku”, piše Gazeta. U tekstu se precizira da pored pomenutih igrača na izlaznim vratima su i Žoao Mario, Borha Valero dok bi mogli da napuste Apijano Đentile i Galjardini i D’Ambrozio ako bi se pojavili zainteresovani klubovi sa primamljivom sumom novca.

Napoli uzao Elmasa, svog novog igača za sve uloge”, predstavlja Gazeta mladog igrača Severne Makedonije kao fudbalera čije će ima vrlo brzo svi naučiti. Trener Napolija Karlo Ančeloti smatra da je Elmas jedan od budućih najačih veznih igrača u Evropi.

Ne može da prođe ni ovaj dan bez priče o Sergeju Milinkoviću. „Lacio čeka pravu ponudu za Milinkovića, posle doalzi Soboslaji”, naslov je teksta u kome se potvrđuje da Srbin može da napusti Formelo samo za 90.000.000 evra, a da je Lacio u mladom Mađaru (rođen 2001. godine) prepoznao irgača sa velikim poteneciijalom. Tare je ponudio Salcburgu 15.000.000 evra. Austrijanci traže 20.000.000 i veruje se da bi dve strane mogle da se nađu na pola puta.

CORRIERE DELLO SPORT

Deset dana za Iguaina”, tvrdi Korijere da se Romi žuri da što pre raščisti situaciju oko Pipite i da je zato postavila rok do kojeg će čekati da Argentinac pošalje konačan odgovor. U podnaslovu se podseća da je Iguain i dalje čvrsto rešen da ostane u Juventusu, ali je isto tako čvrst i dogovor između Juventusa i Rome da Pipita nastavi karijeru u Večnom gradu. Na unutrašnjim stranama Korijere izveštava da je Marijano Dijaz plan B sportskog direktora Petrakija. Real Madrid vrednuje Dijaza 30.000.000 evra i njegova plata ulazi u Romine parametre pošto prima 2.500.000 evra godišnje.

Lacio, Jazidži čeka”, navodi Korijere da mladi Turčin želi da igra u Seriji A i da je zato odbio ponudu Lila da pređe u redove francuskog prvoligaša. Međutim, za njegov igrački karton je neophodno 20.000.000 evra, toliko traži Trabzonspor. „Pregovori mogu da uđu u konkretnu fazu samo ako Milinković bude prodat”, objašnjava rimski dnevnik. S druge strane list najavljuje da bi Soboslaji mogao da stigne bez obzira da li će Milinković ostati ili ne ovog leta u Laciju.

Slučaj Kjeza, u klinču sa Fjorentinom”, piše Korijere da je talentovani Italijan tražio od uprave kluba da ga proda. Dobio je odrečan odgovor: „Ni za hiljadu miliona”. U Fjorentini optužuju Juventus da stoji iza zahteva Kjeze i da Stara dama plete mrežu iza kulisa kako bi dobila igrača po sniženoj ceni.

Sari ulepšava Staru damu”, prepričava rimski dnevnik kako novi trener ima nameru da promeni stil igre Juventusa, od „alegrizma” do “sarizma”. „Svi su na ispitu, osim Ronalda”, ističe Korijere da će u Sarijevom timu jedini sigurni starter biti CR7.

Korijere izveštava sa priprema Napolija da ostanak Nikole Maksimovića nije više siguran. U tekstu se objašnjava da su pregovori o produžetku ugovora koji ističe 2021. u zastoju, odnosno da od poslednjeg susreta sa menadžerom srpskog fudbalera Falijem Ramadanijem nije bilo napretka u pregovorima. Budući da Napoli ne želi da rizikuje da Maksimović stigne na godinu dana od isteka ugovora, šanse da bude prodat ovog leta rastu, ako u međuvremenu ne produži vernost Napoliju.

TUTTOSPORT

Ikardi, gol za Iguaina”, duva torinski dnevnik u jedra navijača Juventusa koji ne žele Ikardija u dresu Stare dame i preferiraju ostanak Gonzala Iguaina. „Vanda Nara se šminka u plavo i namiguje Napoliju: ako Ikardi ode kod Ančelotija, Pipita može da ostane u Juveu kako žele navijači”, stoji u podnaslovu.

List prenosi izjavu izjavu Bernardeskija koji je uveren da će u sledećoj sezoni Juve biti još jači: „Ronaldo će sa Sarijem na klupi postići mnogo više golova”. Bernardeski je ispričao da je sve drugačije u Juveu od dolaska Sarija: „Ne kažem da je bilo pogrešno ono što smo radili sa Alegrijem, ali sada se svi osećamo nekako bolje. Primećujem rađanje nove filozofije i identiteta igre”, rekao je Bernardeski koji je izdvojio Napoli i Inter kao glavne rivale Juvea za Skudeto.

Iz Irana u Torino!” piše ispod zaglavlja Tutosport da se golman iranske reprezentacije Beiranvand, preko menadžera, ponudio Granatama da bude rezerva Siriguu. Vizit karat iranskog golmana, podvlači list, je odbranjeni penal Kristijanu Ronaldu na Mundijalu u Rusiji.

Marota: Konte će imati dva golgetera”, prenosi se izjava generalnog direktora Intera koji je dodao i da je u perfektnoj simbiozi sa trenerom Nerazura. Ipak, Tutosport insisitra da Konte ne odustaje od Lukakua i pored jasnog stava Kineza da nemaju nameru da investiraju u dovođenje Belgijanca. Piše se da su Džeko i Kavani kandidati koji odgovaraju profilu iskusnog centarfora, a Leao iz Lila mladog napadača. U tekstu o drugim pojačanjima Nerazura posle Konteovo „škartiranja“ Perišića, pominju se imena Biragija i Filipa Kostića, kao mogućih alternativa. Kaže se da je Inter kontaktirao Ramadanija kao posrednika u eventualnoj operaciji sa Ajntrahtom iz Frankfurta.

PIŠE: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara