Buongiorno Italia: Ronaldova ocena 4,5 i uverenje „samo ti možeš da spaseš ovaj Juve“

Vreme čitanja: 5min | čet. 21.02.19. | 12:13

Kako je Čolaco obeznanio Alegrija, novosti iz Rome, Intera, Milana...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Poraz Juventusa od Atletiko Madrida je centralna priča u italijanskoj sportskoj štampi, zajedno sa ispadanjem Lacija iz Lige Evrope i treniranjem strogoće Intera na bivšem kapitenu Ikardiju.

Izabrane vesti

Piše se i o konkretnoj ponudi Intera Rakitiću, ali najbombastičnija priča ovog jutra je na stranicama Republike. Rimski dnevnik piše da je Franko Baldini, specijalni i najuticajniji savetnik predsednika Rome Džejmsa Palote, imao dva telefonska razgovora i jednu večeru sa trenerom Čelsija Mauricijom Sarijem, na kojoj je ponudio toskanskom stručnjaku klupu Rome. Baldini je još 2015. želeo da angažuje Sarija i sad se ukazala prilika pošto je Sari praktično pred otkazom od koga može da ga spasi samo trijumf nad Mančester Sitijem u finalu engleskog Liga kupa. Prema navodima istih izvora Di Frančesko sigurno napušta Romu ovog leta, a velika je verovatnoća da podigne sidro i sportski direktor Monći.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Juve, podigni se”, poziva Gazeta italijanski tim da ne klone duhom posle noćne more u Madridu. „Himenez i Godin presudili Bjankonerima. Alegri: Optimista sam za revanš. Gore od ove utakmice ne možemo da odigramo”, prenosi se izjava trenera Juventusa.

Na unutrašnjim stranama, list je proglasio Kristijana Ronalda za najlošijeg aktera na meču: „Bilo bi suviše lako i jednostavno okriviti De Šilja i Bentankura. Danas je ispravno kovertirati najlošiju ocenu. Angažovan je da bi pravio razliku u ovakvim mečevima. Sinoć je izgledao i igrao kao jedan od mnogih. Samo jedan slobodnjak. Premalo”, objasnila je Gazeta ocenu 4,5. 

I svi ostali igrači Juvea su dobili 4,5 ili 5. Izuzetak su Bernardeski i Ščnesni koji su dobili 6,5.

Najnižu ocenu je dobio Alegri: četvorku. Gazeta je obrazložila stav činjenicom da je Simeone nadmudrio u startu Alegrija a da je tokom utakmice italijanski stručnjak ostao inertan i bez ideja kako da popravi u hodu nedostatke svog tima. Jedini dobar potez, ulazak Bernardeskija, napvaljen je sa neoprostivim zakašnjenjem.

Za najboljeg fudbalera meča je proglašen Dijego Godin ocenom 7,5: „Ako je ovo pravi Godin, zid od koga se sve odbije a onda još i trese mreže, Inter i Marota su napravili fantastičan posao. Defanzivac starog kova, zanat u kojem smo mi Italijani nekad bili specijalisti”.

Rakitić do daske. Interova super ponuda: trogodišnji ugovor sa 6.500.000 evra po sezoni”, piše Gazeta i dodaje da je Ivan odbio ponude iz Premijer lige i od PSŽ-a, da želi samo Inter. „Sa Barselonom postignut načelni dogovor: oko 40.000.000 evra za Hrvata”, dodaje Gazeta.

Ikardi sateran u ćošak. Pregledi pokazali da je zdrav. Večeras dolazi Rapid”, piše Gazeta da Inter ne odustaje od dosledne linije preme bivšem kapitenu, dok je trener Spaleti poslao još jednu poruku centarforu. „Ako Mauro bude napravio ispravne korake, sa naše strane će pronaći otvorena vrata. Manje poruka na društvenim mrežama, lajkova i video zapisa i više suočavanja licem u lice”, porućio je Spaleti Ikradiju. Inače, piše Gazeta, Maurito nije u kombinaciji na večerašnji meč sa Rapidom iz Beča a nije predviđeno, za sada, ni da putuje na gostovanje u Firencu u nedelju.

Napoli, otkucaj kartu za osminu finala i kreni na osvajanje trofeja. Lacio ćao: 2:0 od Sevilje”, piše Gazeta da je meč Napolija formalnosti, imajući u vidu rezultat iz prvog meča u Cirihu, ali da stvarni cilj Azura mora da bude osvajanje Lige Evrope.

Na unutrašnjim stranama list piše da Lacio ima za čim da žali i razloga da bude ljut. Inzagijevi fudbaleri su promašili nekoliko izglednih prilika, a sudija Tejlor grubo oštetio Nebeskoplave u nekoliko situacija. Nije svirao penal nad Lulićem koji bi imao za automatsku posledicu crveni karton Merkada i ko zna kako bi utakmica tekla, budući da se sve dogodilo u prvom poluvremenu kada je rezultat bio, još uvek, 0:0.

CORRIERE DELLO SPORT

Lacio sam sebe eliminisao”, piše Korijere da su Nebeskoplavi prokockali seriju velikih šansi ali i da su bili oštećeni nedoraslimi suđenjem. „Nesigurna odbrana Nebeskoplavih i promašen veliki broj šansi su koštali poraza 0:2. Inzagi popenio od besa: Nad Lulićem je bio čist penal”, citira list reči šefa stručnog štaba rimskog kluba. Na unutrašnjim stranama se objavljuje i dosije o greškama sudija na račun Lacija u evropskim takmičenjima u poslednjih deset godina.

Vraća se Under. Tri Rome za Di Frančeska”, piše list da će sa oporavkom od povrede Turčina, trener Rome imati različite alteranative i mogućnosti da odmori pojedine igrače pred ključne mečeve u Ligi šampiona i prvenstvu, odnosno protiv Porta i Lacija. Rimski dnevnik najavljuje izmenjen sastav protiv Frozinonea budući da će iza tog meča uslediti utakmice sa Lacijom i Portom. „Jedina sigurna stvara je da De Rosi i N’Zonzi ne mogu da igraju zajedno”, tvrdi Korijere.

Zaniolo: Biću u budućnosti kao Toti i De Rosi”, obećala je mlada zvezda Đalorosih da želi da sledi utabanu stazu Rominih kapitena i da nastavi tradiciju velikih italijanskih igrača koji ostaju verni timu iz Večnog grada.

Čolaco”, pretvorio je Korijere španski izraz Golazo kako bi opisao jučerašnji meč u Madridu koji je Atletiko dobio sa 2:0 protiv Juventusa. „Atletiko gospodario na terenu: golove postigli Himenez i Godin. VAR skinuo gol Maroti, prečka Grizmana. Alegri: Nije još uvek gotovo”, prenose se reči trenera Juvnetusa.

U redakcijskom komentaru „Juve je nestao” se kaže da su se Bjankoneri pogubili pred supremacijom Čolizma. „Simeone je transformisao Atletiko Madrid u tim sui generis, neuporediv sa drugima. Već osam godina, od dolaska Simeonea, Atletiko je tim koji predstavlja otelotvorenje svog trenera: totalni agonizam,”, piše Korijere.

TUTTOSPORT

CR7, samo ti možeš da spasiš ovaj Juve”, konstatuje na naslovnici Tutosport posle jučerašnjeg teškog poraza Bjankonera. „Juve je pogrešio komletno utakmicu, izgledao je kao tim bez hrabrosti i karaktera. Odlučili golovi Godina i Himeneza, a 12. marta će biti neophodan potpuno drugačiji Juve za pokušaj preokreta”, stoji u podnaslovu.

Tutosport je dao prelaznu ocenu samo Bernardeskiju. Za razliku od Gazete, za torinski dnevnik ni Ščensni nije zaslužio prelaznu ocenu, dok su kao najgori u redovima Juvea označeni Mandžukić, Aleks Sandro i Emre Džan, ocenjeni sa po 4,5. Ronaldo je od Tutosporta dobio 5,5.

Ikard kažnjen. Dobro je, ali ostaje van tima”, piše Tutosport da Lučano Spaleti nije uvrstio Maurita na spisak igrača za meč sa Rapidom iz Beča, na San Siru. Takođe se podvlači da klub očekuje od Argentinca da napravi prvi potez ka pomirenju i dok to ne bude uradio neće biti uziman u obzir za mečeve Nerazura u Seriji A i Ligi Evrope.

Odmor za Pjonteka? Tu je Kutrone”, izveštava Tutosport da  trener Rosonera Rino Gatuzo razmišlja da odmori protiv Empolija Pistolera za meč sa Lacijom na Olimpiku u prvom meču polufinala Kupa Italije na programu sledećeg utorka.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaŽeljko PantelićKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara