Buongiorno Italia: Srpska strela za Interovo krilo

Vreme čitanja: 5min | sre. 14.08.19. | 12:37

Prelistavanje dnevne štampe na Apeninima

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Najitneresantniju priču za nas ovog jutra donosi Tutosport koji navodi da se Inter ponovo zainteresovao za Filipa Kostića. Torinski dnevnik predstavlja Kostića kao “srpsku strelu” koja podjednako rešeta mreže i deli asistencije. Inače, u prvom planu su napadači: Lukaku, Džeko, Ikardi i Dibala. Lukaku je već počeo sa dijetom, Roma razmišlja da zadrži Džeka do kraja ugovora, Ikardi i dalje čeka Juventus, a Kutinjov prelazak u PSŽ bi mogao da pokvari planove Juvea da proda Dibalu Parižanima.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Razbijač Lukaku”, otvara današnje izdanje Gazeta sa pričom o novom centarforu Intera koji se polako adaptira na novu sredinu. “Belgijanac je već protagonista u Interu: super treninzi, znoj i specijalna dijeta. Za sada Lukaku jede samo salatu”, piše Gazeta da je trener Nerazura Antonio Konte već uveo poseban režim ishrane za Lukakua kako bi što pre bio potpuno fit za novu sezonu.

Džeko se udaljava. Roma zaustavila pregovore, samo Ikardi može da ih oživi”, tvrdi Gazeta da su Đalorosi napravili zaokret za 180 stepeni. U Trigoriji ozbiljno razmišljaju da prihvate rizik da idu una isticanje ugovora Džeka jer na fudbalskoj pijaci nema adekvantog rešenja pošto Iguain i Ikardi nisu voljni da obuku dres rimskog kluba. U tom kontekstu je Roma podigla cenu Džeka na 25 miliona evra koju Inter nema nameru da plati ni u najluđim snovima.

Inter – Kjeza 2020. Federiko otvorio vrata Interu. Juve? Može da se preskoči”, naslov je teksta u kome se prepričava da su Nerazuri uspeli da dovedu u pitanje odluku Kjeze da pređe u Juventus i da je sada sve dovedeno u pitanju iako se činilo da je prelazak talentovanog Italijana u Juve samo pitanje vremena.

Gran Premio Juve”, aludira Gazeta da bi Monako mogao da izvuče Staru damu iz slepe ulice u kojoj se našla angažujući Ruganija i Matuidija. Monako je promenio rukovodeću strukturu i želi da napravi rez u timu. “Tim iz Kneževine je spreman da kupi Ruganija i Matuidija a dvojica fudbalera nemaju ništa protiv da se presele u Monte Karlo”, piše Gazeta. Takođe se navodi i da bi Mario Mandžukić prihvatio da se vrati u Bajern iz Minhena. Problem je što Bavarci nemaju nameru da kupe Mandžukića, maksimalno bi mogli da ga uzmu na pozajmicu a Juve bi da nadoknadi barem deo izgubljenog novca od izostalog transfera Hrvata u Mančester Junajted.

Preokre Nejmar, sto miliona plus Kutinjo za stratosferičnu Barsu”, najavljuje Gazeta da bi povratak Brazilca na Kamp Nou označio novu eru u kojoj bi petorka Barselone (Mesi, Suarez, Grizman, Nejmar i Dembele) pomračila “Galaktikose” Real Madrida sa Ronaldom, Zidanom, Bekamom, Raulom…

Milan, počinje završni spring za Koreu. Andre Silve u smeru Valensije”, skicira Gazeta trougao koji se kreirao između Valensije, Atletiko Madrida i Milana i koji predviđa prelazak Rodriga u redove Koćonerosa, Koree u Milan i Andre Silve na Mestaju.

CORRIERE DELLO SPORT

Juve blokirao sve”, tvrdi Korijere da su Džeko i Ikardi zatvorenici nesposobnosti Juvea da reši svoje probleme sa viškom fudbalera. “Paratiči mora da proda nekoliko igrača da bi bio u poziciji da dovede Ikardija. Vanda čeka i drži na distanci Inter koj bi želeo da iskoristi Ikardija da dođe do Džeka i keša”, objašnjava Korijere. Na unutrašnjim stranama se predviđa da bi zbog kašnjenja domino efekta u transferima napadača Roma mogla definitivno da skloni Džeka sa fudbalske pijace. Za to postoje dva razloga: prvi je što Iguain i Ikardi ne žele da dođu u Trigoriju a drugi je vremenski tesnac, pošto smo ušli u poslednje tri nedelje prelaznog roka i veoma je malo vremana da se pronađe odgovarajuće zamena za Edina. U redakcijskom komentaru se navodi da je 19.avgust poslednji koristan datum za pokretanje operacija: Ikardi u Juveu i Džeko u Interu.

Između Rome i Zaniola, dogovor je na dohvat ruke, ugovor do 2024. godine”, naslov je teksta u kome se kaže da je razlika između ponude Rome (1.500.000 evra) i potražnje Zaniola (1.800.000) za godinju platu samo 300.000 evra i da bi u sledećih par sati moglo da dođe do kompromisa.

Govori Sergej: Samo Lacio”, prenosi Korijere izjavu Milinkovića Savića datu srpskim medijima kao još jedan dokaz da je ostanak veznog igrača Nebeskoplavih sve izvesniji.

Milijarda i nije gotovo”, navodi Korijere da su klubovi Serije A potrošili, do sada, više od milijardu evra za pojačanja a da najveći klubovi tek treba da “zaslade” prelazni rok sa poslednjim velikim pojačanjima. U tekstu se navodi da su najskuplji transferi De Lihtov u Juve i Lukakuov u Interu. Iza njih dolaze Barelin u Inter i Lozanov u Napoli.

TUTTOSPORT

Dibala na ljubavnom ispitu”, zapaža Tutosport da ćemo ovog popodneva tačno znati šta navijači Juvea misle o Argentincu pošto je na programu tradicionalna prijteljska utakmica sa podmlatkom Juva u Vilar Perozi, planinskom letovalištu familije Anjeli, u kojem je advokat Đani Anjeli ustanovio tradiciju da se navijači i igrači okupe pred početak sezone. Danas se slavi 60 godina od početka lepog običaja. U tekstu na unutrašnjim stranama se izražava uverenje da će navijači listom pokazati da žele da Dibala ostane u Torinu ali da to neće biti dovoljno da osigura ostanak Paula u Kontinasi. Takođe se dodaje da bi uključivanje Kutinja u transfer Nejmara u Barselonu mogao da zakomplikuje, čak i da eliminiše mogućnost da igrač Juvea pređe u PSŽ.

U redakcijskom komentaru pod naslovom “Paratiči i Marota, razmena donosi dobro svima” se poručuje dvojici rukvodilaca Intera i Juvea da ne odbacuju apriori mogućnost razmene IkardiDibala zbog personalnih razloga jer taj posao unosan za sve, kako za klubove tako i za igrače.

Siriguova rezerva: Paleari ili Montipo”, bavi se Tutosport pitanjem alternative za golmana startera Torina, dok se u podnaslovu otvaraju vrata za razmenu Gustafson-Besa između Verone i Torina.

Interova krila, pažnja na Kostića i Kurzavu”, lansira Tutosport mogućnost da Inter angažuje Filipa Kostića ili Kurzavu iz PSŽ-a, pored Biragija iz Fjorentine. List predstavlja našeg reprezentativca kao “srpsku strelu” ističući da je u prošloj sezoni odigrao 43 utakmica upisavši 10 golova i 13 asistencija.Tutosport dodaje i da je Kostić počeo odlično i ovu sezonu sa 3 gola i dve asistencijeu mečevima kvalifikacija za Ligu Evrope i u Kupu Nemačke. Po informacijama italijanskog lista Ajntraht traži 30 miliona evra za Filipa dok se Inter nada da bi uz pomoć Kostićevog menadžera Ramadanija mogao da spusti malo cenu.

Piše Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara