Čekaćete vi na taj pehar još dugo, dugo: Borusija opet samu sebe pobedila, Hari Kejn ne prašta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.03.19. | 22:51

Totenhem u četvrtfinalu Lige šampiona

Sve dok ponovo ne ponesemo pehar preko polja kao ’97. Transparent navijača Borusije na kome se vidi kako žuto-crni uživaju u statusu evropskog prvaka trebalo je inspiratvno de deluje na igrače iz Dortmunda, međutim, u poslednjih mesec dana njhovi miljenici nisu sposobni ni kofu vode da doensu Lusijanu Favru, da se švajcarski trener umije i(li) obriše znoj sa čeka, jer ovo što pruža nemački viceprvak ne zaslužuje bolje od osmine finala Lige šampiona.

Ruku na srce, nije se ni očekivala magična noć na Vestfalenu, jer Milioneri ne mogu da pobede strahove, a kamoli Totenhem, pa je čak i uzdrmani sastav Maurisija Poketina rutinski uspeo ne samo da odbrani 3:0 sa Vemblija, već hicem Harija Kejna ostvari duplu pobedu (1:0) i umaršira u četvrtfinale elitnog kupa. Potpuno zasluženo, jer je za 180 minuta bio bolji takmac i na svim poljima pokazao više od Borusije.

Izabrane vesti

Umeo je engleski predstanik da se odbrani, zapreti, postigne gol i može se konstatovati da će na žrebu 15. predstavljati jednog do najnepoželjnijih rivala.

Borusija je u oba susreta bolje izgledala u početnih pola sata. Opet je navalila iz svih oružja, pretila preko oporavljenog kapitena Marka Rojsa, imao je zicer Julijan Vajlg, pokušavao Pako Alkaser, sve to u prvih 45 minuta, međutim, jedan čovek nije dao. Ime mu je Ugo Loris i branio je spektakularno, držao goste u životu, kad se činilo da će ta poslednja brana popustiti, a osim francuskog golmana imao je sastav iz Londona i ubedljivog Jana Vertongena, pa skoro da nije bilo šanse da se Žuti zid zatrese od radosti.

gallery

Kad je uspela da se odbrani od te navale, Poketinova četa je uspela da zapreti preko Sona, što je bila najava onoga što će početkom drugog dela uraditi Hari Kejn. Savršen prijem, izlazak jedan na jedan sa Birkijem, rutinska realizacija i status najboljeg strelca Totenhema u Evropi svih vremena (25 golova), pošto je preskočio Džermejna Defoa. Kako igra i kako pogađa, postaviće Kejn mnoge rekorde i ako je suditi na osnovu ovog dvomeča bliži je tom peharu koji navijači Borusije priželjkuju duže od dve decenije  nego što je Dortmund.

BORUSIJA DORTMUND - TOTENHEM 0:1 (0:0)
/Kejn 48/

Stadion: Vestfalen.
Kapacitet: 81.365.
Sudija: Dani Makeli (Holandija). 

DORTMUND (4-1-4-1): Burki - Volf (od 62. Brun Larsen), Akanđi, Vajgl, Dijalo - Vicel - Sančo, Rojs (od 74. Dilejni), Gece, Gereiro (od 62. Pulišić) - Alkaser.

TOTENHEM (5-2-1-2): Loris - Orije, Aldervejreld, Sančez, Fertongen, Dejvis - Vinks (od 55. Dajer), Sisoko - Eriksen (od 83. Rouz) - Son (od 71. Lamela)Kejn. 


tagovi

Borusija DortmundTotenhemHari Kejn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara