Husref Musemić
Husref Musemić

Čelik na Koševu puca već 32 godine

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.05.19. | 13:48

Sarajevo juri bodove za titulu, pa trener domaćih Husref Musemić najavljuje ofanzivu protiv šetoplasiranog tima iz Zenice

Čelik se fudbala na Koševu nije naigrao već 32 godine. Dakle, ogromne komplekse vuku gosti od kojih domaće Sarajevo, inače najraspucaniji tim šampionata očekuje bodove koji će ih u značajnoj meri približiti osvajanju titule prvaka Premijer lige BiH.

Naime, Sarajevu za sigurnu krunu treba još osam bodova, pošto tim Husrefa Musemića trenutno na zalihama ima četiri boda više od drugoplasiranog Zrinjskog. Pobedi li Sarajevo i danas Čelik, faliće mu još pet bodova na računu, što Plemiće, kako u BiH nazivaju fudbalere Zrinjskog baca u ćorsokak, čak i da sve utakmice do kraja okončaju pobedama.

Izabrane vesti

Zato Sarajevo igra na sigurnu pobedu protiv Čelika koji je pao u prvom susretu ove sezone, u okviru 19. kola, golovima Pidre, Rahmanovića i Handžića sa 3:1. Prvi susret rivala koji je odigran na Bilinom Polju završen remijem, odnosno s nepopularnih 0:0.

Ineteresanto je reći da je poslednja pobeda Čelika na Koševu datirana u vreme jugoslovenskog fudbala, odnosno u sezonu 1986/1987. godina, kada je na najvećem bosanskom stadionu bilo 0:1. S tim u vezi, treba spomenuti da je sadašnji trener Sarajeva, Husref Musemić, baš u vreme poslednje pobede Čelika nad Sarajevom u gostima nosio dres Crvene zvezde.
 “Meč protiv Čelika je jako bitan za nas, kvalitet i tradicija su na našoj strani, ali se to mora dokazati na terenu. Moramo obratiti pažnju na neke njihove opasne igrače, pre svega na Dilavera, Jamaka i Okića, ali vjerujemo u pobedu i ne smemo pomisliti na nešto drugo. Pritisak postoji, kao i nervoza, ali to je sasvim normalno. Naša želja je da cilj ostvarimo što je pre moguće. Atmosfera je dobra i sve je u našim rukama. Do kraja su ostala četiri kola, dugo vremena smo na prvom mestu, postigli smo najviše pogodaka i još jednom ponavljam, učinićemo sve da ispunimo naš cilj”, rekao je Musemić, šef struke Sarajeva na konferenciji za štampu uoči utakmice 30. kola Premijer lige BiH, što prenose i tamošnji mediji.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 19:30 2781 BIH 1 Sarajevo - Celik ki 1 1,15
Ukupna kvota1,15

BIH 1 - 30. KOLO

Petak
19.30: (1,20) Sarajevo (6,00) Čelik Zenica (12,0)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Printscreen


tagovi

BosnaBiH 1ČelikFK Sarajevosportsko klađenjeHusref Musemić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara