Čile čeka rivala u polufinalu: Urugvaj favorit

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.06.19. | 13:58

Ali, ne treba otpisivati Peru (21.00)

Brazil igra sa Argentinom, a Čile još čeka rivala u polufinalu Kopa Amerike. Saznaće ga večeras, kada se okonča duel poslednjeg četvrtfinalnog para između Urugvaja i Perua. Biće to sasvim zanimljiv okršaj, s tim da su Urusi ipak favoriti. Peruanci su u svojoj grupi upisali remi, pobedu, pa poraz, ali vrlo ubedljiv od domaćina Brazila. Urugvajci nisu izgubili nijedan meč i uz dva trijumfa i remijem su zauzeli prvo mesto u svojoj grupi (21.00).

URUGVAJ OSVAJA KOPA AMERIKA - KVOTA 5,50

Izabrane vesti

Opravdao je Urugvaj očekivanja u grupnoj fazi takmičenja i na kraju je osvojio prvo mesto. Pripremne utakmice su bile dobra najava, iako su igrali protiv objektivno slabijih rivala. Upisali su puleni selektora Oskara Tabareza tri sigurne pobede bez primljenog gola i onda u istom stilu odigrali meč prvog kola na Kopa Amerika. Deklasirali su Ekvador sa 4:0, s tim da su već sredinom prvog poluvremena ostali sa igračem više na terenu. To im je bitno olakšalo posao i pomoglo da ubedljivim trijumfom trasiraju put ka četvrtfinalu.

PERU OSVAJA KOPA AMERIKA - KVOTA 25,0

U drugom kolu su odigrali daleko lošiji meč i imali su dosta problema sa Japanom, koji je dva puta vodio, a Urugvaj se dva puta vraćao u meč i na kraju je bilo 2:2. Nije ni remi bio loš, jer su sa četiri na kontu i dobrom gol-razlikom praktično osigurali nokaut fazu. U poslednjem kolu su Urusi protiv Čilea igrali za prvo mesto u grupi i bila im je neophodna pobeda. Ostvarili su je zahvaljući sjajnom Edinsonu Kavaniju, koji je osam minuta pre kraja pogodio glavom za 1:0. Nije bilo Lukasa Toreire i Nahitana Nandeza koji se sada vraćaju u tim, a nema Matijasa Vesina, dok je pod znakom pitanja Dijego Laksalt.

KO OSVAJA KOPA AMERIKA? DONESI ODLUKU

Ostvario je Peru zacrtani plan kada je u pitanju ovo izdanje Kopa Amerike i plasirao se u četvrtfinale. Ne može se baš reći da su blistali izabranici selektora Rikarda Gareke, posebno zbog duela poslednjeg kola protiv Brazila, ali su pre toga osvojili četiri boda, koja su ih dovela do ove utakmice. Taktizirali su u prvom kolu protiv Venecuele i igrali na remi, iako su imali igrača više na terenu u finišu meča. Sve snage su usmerili na duel drugog kola protiv Bolivije i znali su da je to utakmica koja ih može odvesti u četvrtfinale.

Iznenađujuće su primili prvi gol, ali su uspeli da se priberu i postignu tri do kraja za vredan trijumf. Prve zvezde tima Paolo Gerero i Džeferson Farfan su postigli po jedan gol, a priču je zaključio rezevrista Edison Flores. Mogle su posle toga mirno Inke da igraju duel protiv Brazila i očekivalo se da rasterećene možda da naprave i probleme domaćinu, međutim, ništa od toga. Teško su stradale sa 5:0, a već nakon pola sata su gubile 3:0. Igrao je jak sastav i samo je Migel Arauho, nekadašnji štoper Crvene zvezde, zamenio Karlosa Zambrana. Nisu se proslavili, ali to ne znači da će sada biti spektakularnih promena.

KOPA AMERIKA - ČETVRTFINALE

Petak
Brazil - Paragvaj 0:0 *penalima 4:3

Venecuela - Argentina 0:2 (0:1)
/Martinez 10, Lo Selso 74/

Subota
Kolumbija - Čile 0:0 *penalima 4:5

21.00: (1,75) Urugvaj (3,50) Peru (5,10)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara