""
""

Crni panter Euzebio i onaj preokret na Gudisonu... (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 23.07.17. | 09:32

Severna Koreja imala je 3:0 u četvrtfinalu Mundijala, a onda...

Na današnji dan 1966. godine na Mundijalu u Engleskoj odigrana je jedna od najdramatičnijih utakmica u istoriji ovog takmičenja! Najprijatnije iznenađenje turnira - Severna Koreja, koja je prethodno eliminisala Italiju sa šampionata, vodila je sa čak 3:0 protiv Portugala u četvrtfinalnom duelu, ali je na kraju tu završila svoje spektakularno prvo učešće na Svetskom kupu.  

Izabrane vesti

Slavu simpatičnim Korejcima tog dana u Liverpulu, na Gudisonu, ukrao je najbolji igrač Evrope za prethodnu godinu - Euzebio, velika zvezda Benfike i jedan od najvećih igrača u istoriji. 

U periodu između 27. i 59. minuta Crni panter postigao je četiri gola i sam preokrenuo na 4:3, da bi potom njegov saigrač iz Benfike Augusto samo potvrdio trijumf Portugalaca. 

Portugal je posle ispao u polufinalu od Engleske (1:2), a Euzebio postao prvi strelac turnira sa devet postignutih golova. 

Severna Koreja je na svoje drugo i za sada poslednje učešće na Mundijalima čekala do 2010. godine. Tada je završila poslednja u grupi sa samo jednim datim golom...


tagovi

dogodilo se na današnji danmeđunarodni fudbalreprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara