©Reuters
©Reuters

Crveno-crna histerija: San Siro probija cifru od 1.000.000 navijača, za meč sa Atalantom stiglo 200.000 zahteva

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.05.22. | 15:51

Milan će imati preko 10.000 navijača iz inostranstva na tribinama, a veruje se da će među njima biti 148 različitih nacionalnosti, odnosno čak 450 navijačkih klubova iz čitavog sveta

Ostala su dva koraka do Skudeta, mada je San Siro već spreman za veliko slavlje, pošto se nedeljni meč sa Atalantom (18.00) u Gradu mode, među pristalicama Rosonera, dočekuje kao odlučujući u borbi sa gradskim rivalom Interom. Čelnici Milana su dobili čak 200.000 zahteva za ulaznice, ali će sreću da se nađu na tribinama imati oko 75.000 navijača, s obzirom da je toliko karata pušteno u zvaničnu prodaju.

(1.77) MILAN (3,70) ATALANTA (4,60)

Izabrane vesti

Pored svega toga, u utakmici sa Boginjom provincije biće probijena granica od 1.000.000 navijača na San Siru ove sezone. Tačnije, Milan će sa ovih 75.000 doći do brojke od 1.035.000 gledalaca na svojim mečevima.

Važna prekretnica, uprkos ograničemnjima koja nameću različiti Kovid protokoli. Rosoneri su u derbijima Kupa Italije igrali sa 75 odsto kapaciteta, dok je Inter imao mogućnost da koristi 100 odsto tribina. Veliki problem kada je u pitanju ukupan prosek gledanosti bio je derbi sa Juventusom, koji je usled ograničenja moglo da gleda svega 5.000 navijača na tribinama.

Kolika euforičnost vlada među navijačima Milana potvrđuje i činjenica da bi za one koji ne mogu da se nađu na tribinama biti organizovano gledanje utakmice na video bimu ispred stadiona.

"U nedelju na San Siru ćemo dostići milion navijača od početka sezone. To je neverovatno, ta podrška nam je dala ogromnu snagu ove sezone. Sve to ne bi bilo moguće bez ovog osećaja zajedništva. Dakle, sve je moguće bez ovog osećaja zajedništva: Pred nama su teški izazovi, ali imamo i veliko samopouzdanje. Igrači su koncentrisani kao Pioli, Stefano je smiren, on je veliki čovek, posebna osoba", poručio je generalni direktor kluba Ivan Gazidis, koji je imao važnu ulogu, možda i presudnu, kada je u pitanju posećenost na tribinama jer je promovisao više nego povoljne cene ulaznica.

Milan će imati preko 10.000 navijača iz inostranstva na tribinama, a veruje se da će biti 148 različitih nacionalnosti, odnosno čak 450 navijačkih klubova iz čitavog sveta.

Rosoneri imaju sve u svojim rukama pred poslednja dva kola, pošto imaju dva boda više od Intera i bolji međusobni skor. Zvanično, ekipi Stefana Piolija nedostaju četiri boda za osvajanje 19. šampionske titule, čime bi se po broju skudeta izjednačio upravo sa Interom.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara