Čudo, čudo, čudo! Napadač od 14 godina ga dao u Klasiku trostrukom šampionu Južne Amerike, odluka pala u 13. minutu nadoknade (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.11.18. | 23:45

Istorija u Južnoj Americi

Svega smo se nagledali u fudbalu, ali da dete od 14 godina postigne gol u najvećem derbiju u zemlji, to još nismo videli!

Čudesne vesti večeras stižu iz Paragvaja. U tamošnjem Klasiku, derbiju između dva najveća kluba Sero Portenja i Olimpije, junak večeri je bio 14-godišnji Fernando Ovelar. Momak je odigrao tek drugu profesionalnu utakmicu u karijeri i postigao gol u najvećem derbiju paragvajskog fudbala.

Izabrane vesti

Rođen je 6. januara 2004. godine!!!

Kako dete od 14 godina može da igra profesionalni fudbal, ne znamo... Ali da ima egzekuciju prekaljenog centrafora, to smo se uverili.

Ovelar je u 16. minutu sjajno pobegao odbrani Olimpije, a onda tako hladnokvrno i šmekerski bocnuo loptu preko golmana, da je to prosto izgledalo neverovatno. Pogotovo s obzirom na važnost meča.

Ovelar je pre nekoliko dana ispisao istoriju kao najmlađi igrač u istoriji paragvajskog fudbala, a od večeras i kao najmlađi strelac. Uspeo je da zatrese mrežu, što večeras nije uspelo 23 godine starijem Roke Santa Kruzu koji je prevodio napada rivalske Olimpije. Ali tu nije bio kraj uzbuđenjima. Naprotiv.

Olimpija je ubrzo izjednačila golom Kamača iz očiglednog ofsajda koji je sudija priznao. Usledila je žesoka borba, pogibeljni startovi i luda nadoknada vremena. Sudija je produžio meč za pet minuta i upravo u petom minutu nadoknade je Akosta doveo Sero Portenjo u novo vođstvo!

Izgledalo je da je sve gotovo, slavlje je trajalo nekoliko minuta, a sudija je odlučio da doda još minut nadoknade. Usledili su po jedan crveni karton na obe strane i novi produžetak nadoknade vremena. Igrao se 113. minut kada je Akosta od junaka postao tragičar. Igrao je rukom u svom šesanestercu i skrivio penal koji je Ortega pretvorio u gol i konačnih 2:2. Trostruki šampion Južne Amerike se spasao poraza i zadržao sedam bodova prednosti u odnosu na ljutog rivala. Derbi za nezaborav...

(FOTO: Cerro porteno)


tagovi

Sero PortenjoOlimpija Asunsion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara