Čudo prirode ili „Bendžamin Baton“ Serije A? Ibra se tek zagreva i traži da ga plate onoliko koliko vredi

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.07.20. | 08:59

Šveđanin pokazao da je i dalje klasa, Milan je na potezu

Spektakularnu utakmicu je sinoć odigrao Zlatan Ibrahimović u Đenovi. Dva gola i asistencija za novu pobedu Milana koji igra fenomenalno otkako se sezona nastavila posle pauze. Možda su Rosoneri kasno upalili motore i ove pobede im ne znače mnogo jer su još ranije uništili šanse za Ligu šampiona, ali ovo može da bude sjajajn vetar u leđa za sledeću sezonu.

Sve u Milanu se promenilo otkako je zimus došao Zlatan Ibrahimović. Iako su mnogi njegov potez smatrali rizičnim i nepotrebnim, ispostavilo se da je Milan dobio igrača za kojim je vapio. Vođu uz kojeg su proigrali neki drugi igrači i čoveka koji pravi razliku na terenu.

Izabrane vesti

„Ljudi su govorili da sam star i umoran, ali tek se zagrevam. Ja sam vao kao Bendžamin Baton. S tim što sam ja uvek bio mlad, a nikada star“, rekao je Ibra u svom stilu posle sinoćnje partije.

A ne mora ni da govori mnogo. Brojke su neumoljive i pričaju u njegovo ime. Milan je bez njega osvajao 1,2 boda po meču ove sezone, a sa njim 2,1 bodova po utakmici. Bez Ibre su Rosoneri ostvarili samo šest pobeda u 17 utakmica, a sa njima čak 12 u 20. Do njegovog dolaska su dali samo 16 golova na 17 mečeva, posle njegovog dolaska su postigli 44 pogotka na 20 utakmica. U nastavku sezone, Ibrahimović je proveo 609 minuta na terenu u devet utakmica i upisao šest golova i četiri asistencije. Igra kao da je na vrhuncu forme.

Sada bi Milan sve to trebalo da nagradi. Aktuelni ugovor ističe Šveđaninu na kraju sezone i već nedeljama traje neizvesnost oko njegovog ostanka. Da je u klub došao Ralf Rangnik kao što se najavljivalo, Ibra bi sigurno otišao. Ovako, Paolo Maldini želi da ga zadrži, ali američki vlasnici zatežu oko para i ne žele da plate ono što Ibrahimović hoće.

A on samo hoće da ga vrednuju po igrama i da bude među najplaćenijim igračima ekipe. Svestan je da ne može da dobije ugovor baš kao Điđo Donaruma koji je najvredniji igrač tima, ali traži 6.000.000 evra godišnje. Milan za sada nudi 4.500.000 uz neke timske i individualne bonuse. Tu bi na scenu trebalo da stupi Mino Rajola i da obezbedi ugovor povoljan za obe strane. Milan će svakako morati da napravi neke ustupke jer sa Rajolom pregovara i oko novog Donaruminog ugovora, a njegov klijent je i kapiten Romanjoli.

Na kraju, Milan bi trebalo da gleda ono što mu Ibrahimović donosi na terenu i da to pošteno plati umesto da razmišlja strogo kapitalistički poput svojih američkih vlasnika i da zagleda u Ibrinu požutelu krštenicu. Ona kaže da će Ibra za koji mesec napuniti 39 godina, ali teren kaže da je Ibra mladić koji je i dalje klasa za Seriju A i napadač koji bi mogao da igra u bilo kojem drugom italijanskom timu. Teren ne laže. 


tagovi

Zlatan IbrahimovićLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara