Čuka da se pripazi, Molde ima opasne napadače

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.07.19. | 14:14

Raport iz Norveške

Pisali smo pre dve nedelje da bi Čukarički morao da obrati pažnju na Ohija OmoiđuanfaMolde ga je u martu doveo za 1.100.000 evra iz Stabeka, a već je ove sezone postigao 10 golova i namestio još četiri. Međutim, Čuki ne preti opasnost samo od njega. Tu su i defanzivni, ali veoma efikasni vezista Magnus Volf Eikrem (sedam golova, četiri asistencije) i nigerijski napadač Leke Džejms (šest pogodaka, dve asistencije). Čukarički za četiri dana gostuje u Norveškoj, a Molde večeras dočekuje Sarpsborg u 17. kolu Elitserije...

Podsetimo, Čukarički bi profitirao u slučaju da eliminiše Molde, jer upravo na leđima Norvežana dočekuje žreb u grupi povlašćenih ekipa. Mogući rivali belo-crnih su pobednici sledećih dvomečeva: Lehija Gdanjsk - Brondbi, Mlada Boleslav - Ordabasi, Aris - AEL Limasol, Lokomotiva Plovdiv - Spartak Trnava, kao i švajcarski Tun, koji se u trećem kolu priključuje kvalifikacijama. Utisak je da Brđani nemaju razloga za zebnju, jer praktično da nema ekipe koja je jača ili ne bar drastično jača od Moldea, te ako eliminišu Norvežane, neće biti bez šansi ni u trećem kolu kvalifikacija.

Izabrane vesti

Bojan Zajić, nekadašnji vezista Partizana, trenutno pomoćni trener u drugoligašu Sandnesu, prognozirao je tekuću rundu Elitserije i OBOS-lige za TIP Novosti. Podsetimo, detaljne najave tekućih sezona u prvoj i drugoj norveškoj ligi mogli ste da čitate na stranicama našeg portala... 
"Sarpsborg finansijski odlično stoji, pa ne verujem da može da ispadne iz lige. Doveo je štopera, kapitena holandskog De Grafšapa Barta Stralmana, ali i dalje ima problema sa povredama trojice-četvorice prvotimaca. Moldeu predstoji bitka sa Čukaričkim u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali je u formi, ima robusne špiceve koji postižu mnogo golova, pa ne verujem da će imati problema sa Sarpsborgom. Stabek ima nameru da proda dvojicu protimaca i već je u potrazi za njihovim zamenama."

U drugoj ligi je na programu celo 14. kolo.
"Tromsdalen će teško da opstane. Ima samo dva boda, nije se još predao, ali kao da jeste, pa bi Sogndal u ovom kolu trebalo da ima lak posao. Do bodova bi lako mogao i Start, jer je Ham Kam potpuno van forme. Raufoš uvek igra za gol više, na njegovim mečevima samo 'puca', pa bi tako moglo da bude i protiv Jerva."

Zajićev Sandnes?
"Nismo dovodili nove igrače, a narednog rivala dočekujemo u najjačem sastavu."

ELITSERIJEN - 17. KOLO: 

Nedelja

18.00: (1,50) Bran  (4,20)  Stabek (6,75) 
20.00:  (1,55) Molde  (4,20)  Sarpsborg (6,00) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

OBOS-LIGEN - 14. KOLO: 

Nedelja

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

 

Foto: Screenshot


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara