Milan Savić (© Star sport)
Milan Savić (© Star sport)

Čuka ima novog supertalenta: Milan Savić zablistao u Novom Pazaru

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.04.21. | 15:15

Rad isplivao

Matematički nije, suštinski jeste. Osim Partizana, koji će izvesno u kvalifikacije za Ligu konferencija, u novom UEFA takmičenju Srbiju će ovog leta predstavljati još Vojvodina i Čukarički. Zavisi i od raspleta Kupa Srbije – ako Radnik osvoji Kup Srbije on će na međunarodnu scenu – ali što se prvenstva tiče čini se da dileme nema i da će Novosađani i Brđani ruku pod ruku u trećerazredni evropski kup.

Jer, i jedni i drugi pobeđuju redovno. Ekipa Nenada Lalatovića u petak je savladala OFK Bačku, da bi ove nedelje u gostima bio uspešan i sastav Dušana Đorđevića, pošto je doneo sva tri boda iz Novog Pazara (3:1). I to uprkos rezultatskom minusu – sredinom prvog poluvremena Almir Aganspahić postigao peti gol ovog proleća – kao i činjenici da je završnih pola sata igrao sa fudbalerom manje, zbog isključenja Dimitrija Kamenovića.

Izabrane vesti

Ništa od toga nije sputalo Čuku, koja je četvrti trijumf u poslednjih pet rundi (toliko ima i Vojvodina) osigurala na krilima Milana Savića. Momak iz „klase 2000“ potpuno se afirmisao ove sezone i nagovestio da na Banovom brdu stasava još jedan talenat vredan pažnje. Pre tri runde je dao dva gola Spartaku, a onda kraj Jošanice izjednačio rezultat atraktivnim golom u finišu prvog dela. U drugom je su put ka trijumfu utabali povratnici iz inostranstva. Najpre Srđan Mijailović za potpuni preokret, da bi samo minut posle pogotka za 2:1 poentirao i Đorđe Jovanović, sedmi put otkako je iz Španije stigao na Banovo brdo.

Čukarički posle ovog kola ima 17 bodova više od Radnika i ukoliko Surduličani osvoje Kup Srbije izvesno će se vratiti na UEFA mapu.

I drugi beogradski tim koji je u nedeljnom matineu izašao na teren imao je razloga za slavlje. U poslednje vreme Rad izgleda kao tim sposoban da pobeđuje u kontinuitetu. Ono što nije uspevao jesenas čini u završnici takmičenja, što se videlo na gostovanju u Užicu, gde je osvojio još tri boda i prvi put od početka prvenstva isplivao iz opasne zone.

Ka slavlju 2:1 – takođe četvrtom u minulih pet prvenstvenih rundi – Građevinare su početkom drugog poluvremena pogurali Aleksandar Trninić i Marko Sarić u razmaku od samo dva minuta.

Što se tiče preostale utakmice ranog popodnevnog termina, u Gornjem Milanovcu nije bilo golova, na suasretu Metalca i Inđije.

SUPERLIGA, 32. KOLO

Petak

OFK Bačka - Vojvodina 1:2 (0:2)

/Zličić 61 - Gemović 6, 28/

Mačva - Partizan 1:2 (1:1)

/Knežević 3 - Aasano 43, L. Marković 56/

Subota

Crvena zvezda - Radnik 2:1 (0:1)

/Sanogo 54, Ivanić 85 - Milovanović 35/

Nedelja

Metalac – Inđija 0:0

Novi Pazar – Čukarički 1:3 (1:1)

/Aganspahić 21 – Savić 44, Mijailović 78, Jovanović 79/

Zlatibor – Rad 1:2 (0:0)

/Vukić 74 – Trninić 50, Sarić 52/

19.00: (1,75) TSC (3,60) Voždovac (4,90)

19.00: (2,85) Proleter Novi Sad (3,05) Mladost (2,65)

19.00: (1,62) Radnički Niš (3,80) Javor (5,90)

19.00: Spartak Subotica - Napredak

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Milan SavićČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara