Čuka u Norveškoj: Kajević i Ovusu za podizanje samopouzdanja

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.07.19. | 12:19

Brđani otputovali na megdan Moldeu

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Moldea)

Okršaji sa jermenskim Banantsom kreirali su lepu atmosferu oko Čukaričkog, koji je sa više nego pozitivnim utiscima otputovao u norveški Molde, gde će sutra od 19 časova biti u prilici da dobije još realniju sliku sopstvenih kvaliteta.

Izabrane vesti

Ekipu Aleksandra Velselinovića očekuje okršaj sa kvalitetnim protivnikom, koji je na prethodnom evropskom meču na svom stadionu pokazao da može da bude izuzetno efikasan pred svojim navijačima. Taj napadački karakter u svojoj igri pokazali su i Brđani, pa bi pred nama mogli da budu izuzetno zanimljivi i efikasni mečevi.

Čukarički će u Moldeu biti jači za dvojicu prvotimaca. Samuel Ovusu se vratio posle odmora koji je dobio po završetku Kupa afričkih nacija, dok se Asmir Kajević oporavio od povrede i stavio na raspolaganje Veselinoviću. Ipak, teško je očekivati da će se neko od njih dvojice naći u timu. Na spisku od 20 igrača nema samo beka Stefana Veličkovića, koji zbog povrede nije igrao ni protiv Jermena. Počeo je da trenira, ali još uvek nije potpuno spreman za ovakvu vrstu takmičarskog izazova.

Ono što je jasnije u ovom trenutku jeste da će odbrana Čukaričkog u ovim mečevima biti na daleko ozbiljnijim iskušenjima nego što je to bio slučaj protiv jermenskog tima.
"Ovo će biti mnogo ozbiljnije, mnogo je jači protivnik, ali ćemo se truditi da budemo kao protiv Banantsa. Nadamo se povoljnom rezultatu. Oni forsiraju pas igru, vole da igraju. Probaćemo da im nađemo slabe tačke, nadam se da ćemo uspeti nešto da otkrijemo. Moramo glavu da pripremimo kako treba", rekao je standardni štoper Stefan Šapić pred odlazak u Norvešku.

Veselinović je nakon meča sa Banantsom pričao o tome kako su igrači protiv Jermena umeli da se zaborave, pa nisu svaki put osiguravali prostor iza lopte. Takve stvari će im se protiv Moldea sigurno obiti o glavu.
"Nekad nas povuče lopta kada krenemo u kontranapad, napad i moraćemo da malo kalkulišemo pošto su oni ozbiljnija ekipa. Možemo mi to, iako smo mlada ekipa", dodao je Šapić.

Brđane na Akers stadionu očekuje veštačka podloga, pa su stoga jedan trening dan uoči puta odradili na stadionu Voždovca, kako bi se donekle adaptirali na uslove kakvi ih očekuju u Norveškoj.

Molde je prošlu sezonu okončao na drugom mestu iza šampiona Rozenborga, ali se u ovom trenutku nalazi na liderskoj poziciji tamošnjeg šampiona nakon 16 odigranih mečeva. Norvežani baš kao i Čukarički neće igrati prvenstveni meč. Revanš na Banovom brdu zakazan je za narednu sredu od 20.45.

Foto: MN press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara