Ćurčić, Stojković i Nikolić stali u Živkovićevu zaštitu: Nije dobro, ali ne sme da se preda

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.19. | 12:12

Srpski treneri i kapiten Partizana govorili o razlozima zašto Andrije Živkovića nema na terenu

Fudbalski život Andrije Živkoviće proteklih sedmica je u minus fazi. Redovno trenira, ali ugledni portugalski list O Žogo tvrdi da srpskog vezistu tek čekaju teški dani pošto će “teško moći da dobije minute i u Kupu“.

Živković i dalje čeka svoje prve minute u dresu Benfike, a pomenuti izvor tvrdi da ga trener Bruno Lage potpuno skrajnuo i ne vidi ga u planovima za ovu sezonu. U tekstu se čak pominje da je Benfika Živkoviću dosad iskeširala oko 740.000 evra na ime plate, iako ga nije koristila ni sekund na terenu. Živković još nije dobio mesto ni u protokolu, a kod prethodnika Ruija Vitorije prošle sezone dobio je oko 279 minuta, podeljenih u deset utakmica. Samo tri puta bio je starter.

Izabrane vesti

U odbranu mladog ofanzivca stali su treneri s kojima je imao dobru saradnju – Radovan Ćurčić i Marko Nikolić.
“Situacija nije dobra za njega. On je jako dobar igrač i mora da počne da razmišlja o tome šta je najbolje za njega. Ima veliki talenat“, izjavio je Ćurčić za O Žogo.

Marko Nikolić je sa Živkovićem radio u Partizanu, tako da jako dobro zna o kakvom se igraču radi.
“Živković prolazi kroz jedan od onih momenata kada nema prostor u timu i to nije dobro. U velikim klubovima konkurencija je uvek velika, a mesto u timu možete da izgubite zbog loše forme ili taktičkih razloga“, kaže Nikolić i nastavlja:
“To što ga nema na terenu toliko dugo nije dobra stvar. Ni za Srbiju, ni za Benfiku. Zasad može da se kaže da je prihvatljivo, ali ako ne bude dobio šansu u bliskoj budućnosti, moraće da se pronađe zajedničko rešenje“.

Nikolić je poručio Živkoviću da ne sme da se preda i da mora da se bori dalje...
“Mora da se bori za svaki minut na terenu. Bilo u Benfiki ili nekom drugom klubu“.

Svoje mišljenje o Živkovićevom problemu dao je i Partizanov kapiten Vladimir Stojković.
“Igrači ponekad moraju da prođu dugačak put kako bi se izborili za sebe. Ponekad morate da budete strpljivi i po nekoliko meseci. Ne sme da odustane, već da radi kako bi dobio šansu i pokazao svima u Benfiki da zaslužuje da igra“.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara