Da li je zaista vreme da kaže - kraj?

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.09.22. | 20:37

"Ronaldo treba sebi da učini uslugu, da shvati da, ako ne dostižeš određeni nivo - treba da zatvoriš radnju"...

Stare zasluge i vrhunski sport - kombinacija koja u novo doba nikako ne ide zajedno. Koliko god bilo surovo, tako je. I to na svojoj koži poslednjih meseci i te kako oseća jedan od najboljih golgetera svih vremena - neko će reći i najbolji - Kristijano Ronaldo.

Nakon što je doživeo da ga Žorž Mendeš čitavo leto bezuspešno 'uvaljuje' klubovima širom Evrope (razume se onim što imaju odgovarajući reputaciju i uzgred igraju Ligu šampiona), izgleda da mu polako leđa okreću i u domovini. Konkretno, u reprezentaciji Portugalije.

Izabrane vesti

Poraz od Španije i izgubljeno prvo mesto u Ligi nacija očito je toliko zabolelo Portugalce da su pojedini (čak i viđeniji mediji) počeli da nabacuju temu za razmišljenje - da li je Kristijanu i dalje mesto u startnoj postavi kod Fernanda Santoša?

Takav je taj sportski kantar modernog doba. Na jednoj strani kruna evropskog šampiona i skoro 120 golova za nacionalni tim - niko nikada toliko nije postigao za jednu vrhunsku reprezentaciju - na drugoj neumoljivo poklonjenje godinama i formi.

Sve dok kritikuju ljudi plaćeni za to - znani i neznani, znalci i neznalice - prostora za raspravu ima. Ali kad leđa počnu da okreću navijači... Onda je zaista vreme za prst na čelo.

Pogotovo kada se sve to događa u fudbalski pismenoj naciji, s tako izraženim emocionalnim nabojem.

Mediji za medije, kritika za kritiku... Ono što je suštinski potaknulo celu priču jeste anketa portugalske A Bole pred meč sa Španijom po kojoj je čak 57 odsto navijača na pitanje da li bi Ronaldo trebalo da bude u startnoj postavi na Mundijalu odgovorilo sa - NE!

"Manje Ronalda, više Portugala", glasio je naslov na naslovnici ovog lista, uz poziv Santošu da Bruna Fernandesa promoviše u novog vođu tima.

Na sve to nadovezao se Antonio Kasano, posavetovavši čuvenog asa da 'batali' fudbal:

"Veoma poštujem Ronalda, mada ga ne volim kao igrača. Preferiram Mesija. On je kao Maradona, kao Pele. Morao je da napusti Argentinu sa 14 godina, suočio se s ozbiljnim fizičkim nedostacima. Kada govorimo o žrtvama, govorimo o Mesiju. Prve četiri godine bio je sam u Barseloni. Zar to nije dovoljna žrtva?"

Nije se nekadašnji napadač Reala, Rome, Milana i Intera na tome zaustavio...

"Upravo sada Kristijano treba sebi da učini uslugu, da shvati da ako ne dostižeš određeni nivo, treba da zatvoriš radnju. On je osvojio sve, bio je fenomen. Sada je vreme da kaže - kraj", zaključio je Italijan, koji je fudbal napustio 2017. godine.


tagovi

Kristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara