"Lam"
"Lam"

Da li su Nemci mogli da ugaze Brazil i više od 7:1?! Lam otkrio veliku tajnu iz svlačionice!

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.10.14. | 13:32

"Nismo želeli da ih izlažemo još većem ruglu. Ostvarili smo veliku pobedu, ali smo pokazali poštovanje prema domaćinu i njihovim navijačima", otkrio je doskorašnji kapiten...

Lam

Kapiten minhenskog Bajerna Filip Lam rekao je da reprezentacija Nemačke nije želela da ponizi Brazil u polufinalu Svetskog prvenstva, iako su Panceri pobedili sa ubedljivih 7:1.

Izabrane vesti

Nemačka je u Belo Horizonteu već na poluvremenu vodila protiv domaće selekcije sa 5:0, pa su Lam i saigrači odlučili da meč nastave u slabijem ritmu.
"Posle prvog dela igre razgovarali smo i odlučili da nastavimo sa dobrom igrom, ali da pokažemo poštovanje prema Brazilu i svi igrači u timu su bili za to. Nismo želeli da ih izlažemo još većem ruglu. Ostvarili smo veliku pobedu, ali smo pokazali poštovanje prema domaćinu i njihovim navijačima", rekao je Lam za britanski Dejli Mejl.

Nemačka je pobedom nad Argentinom (1:0) u finalu osvojila četvrtu titulu prvaka sveta, a Lam je nakon toga odlučio da se oprosti od nacionalnog dresa.
"Pre turnira sam znao da je ovo moje poslednje veliko takmičenje. Nisam se povukao zato što smo osvojili titulu, odluku sam doneo još pre početka šampionata. Ljudi su zaboravili da već 10 godina igram za državni tim i da sam igrao na skoro svim utakmicama", zaključio je Lam.

Doskorašnji kapiten Pancera ponikao je u Bajernu za koji je do sada odigrao 407 utakmica i postigao 11 golova.

Sa minhenskim klubom osvojio je šest titula Bundeslige, Ligu šampiona, UEFA Superkup, Svetsko klupsko prvenstvo, šest nacionalnih kupova, jedan Liga kup i dva Superkupa Nemačke.

Za aktuelne svetske prvake nastupio je 113 puta, uz pet golova.

(FOTO: Action Images)


tagovi

BrazilBrazil2014EvropaFilip LamNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara