Dalijanov vatreni trougao sa Interom i Borusijom: Pregovori o trampi Kandreva - Karasko i 40.000.000 za Pleu

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.01.19. | 15:20

Kineski klub u žiži javnosti

Godinama unazad kineski klubovi prave ozbiljne pometnje na transfer pijaci i znaju kako ogromnim parama da pomute umove fudbalera koji ne razmišljaju previše o slavi i da ostave neki dublji trag u svetu fudbala. Ove zime nije bilo mnogo bombastičnih poslova, ali bi sve to mogao da promeni Dalijan Jifang!

Klub sa krajnjeg istoka Kine spreman je da aktivira dve ozbiljne transfer bombe na relacijama sa Milanom i Menhengladbahom. Italijanski transfer guru Đanluka di Marcio lansirao je u nedelju popodne vest da je Inter u pregovore sa Dalijanom oko kupovine Janika Fereire Karaska ubacio ugovor otpisanog Antonija Kandreve. Kako je Di Marcio objasnio, radilo bi se o direktnoj trampi sa Dalijanom, gde bi dva kluba praktično samo razmenili papire, bez ikakve doplate. Istina, Kara​sko bi morao da pristane na drastično smanjenje plate u Interu, jer sigurno nigde u Evropi neće dobiti 10.000.000 evra na godišnjem nivou. 

Izabrane vesti

Karasko je predmet rasprave Intera, Milana i Mančester junajteda, a sportski direktor Nerazura Pjero Auzilio spremio je keca iz rukava. Kandreva nije u ozbiljnim planovima Lučana Spaletija, a od eventualnog transfera u Kinu profitirale bi sve strane. Finansijski i taktički. 

S druge strane, francuski Ekip lansirao je bombastičnu vest koja glasi - Dalijan je Menhengladbahu ponudio 40.000.000 evra za napadača Alasana Pleu! Razlog zašto je Ekip umešan u ovu priču jeste patriotski, pošto je Plea Francuz, a i godinama je igrao u Ligi 1. Poslednje u Nici, odakle je za 22.500.000 evra otišao u Menhengladbah letos. 

Dalijanovo interesovanje za Pleu traje od letos, još iz vremena kada je nastupao za Nicu. Tada je sve završeno samo na raspitivanju. Šest meseci kasnije, Dalijan je nikad odlučniji da aktivira transfer bombu i dovede francuskog golgetera! Ekip piše da je inicijalna ponuda Menhengladbahu 40.000.000 evra, ali da bi ona lako mogla da ode i na celih 50.000.000 evra, ukoliko bi Borusija odbila prvu ponudu. Za Pleu je, naravno, spremljen prebogat ugovor, ali se detalji kriju. Nezvanično se šuška da je u pitanju suma od 12.000.000 evra neto godišnje, na četiri sezone. Dakle, gotovo 50.000.000 evra, što znači da bi ceo posao Dalijan mogao da košta i neverovatnih 150.000.000 evra. Obeštećenje, plus gotovo 100.000.000 evra za ugovor, pošto se u Kini na porez odbija 50 odsto.

Plea je ove sezone postigao 13 golova na 20 utakmica u svim takmičenjima. Skupio je i tri asistencije. Borusija je na najslađim mukama, a u ništa luđoj situaciji nije ni Plea

Foto: Reuters


tagovi

Dalijan JifangJanik Fereira KaraskoAntonio KandrevaAlasan PleaZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara