Veljko Birmančević
Veljko Birmančević

Dečko koji je oduševio Srbiju: Partizan se prelako odrekao Birmančevića, ali Veljko mora da shvati da nije više dete

Vreme čitanja: 4min | pet. 12.07.19. | 15:36

Sportski direktor Čukaričkog posle pobede nad Banantsom

Rano je za podvlačenje crta, ipak je to bila tek pra utakmica u sezoni, ali na Banovom brdu imaju puno razloga da budu više nego zadovoljni posle premijere sa Banantsom i pobede od 3:0 i igre koja je zasenila čak i ubedljiv rezultat. Tehnički  direktor Vladimir Matijašević zadovoljno trlja ruke, posebno zbog toga što je posle dugo vremena na stadionu ispod košutnjačke šume bilo ljudi, čak oko 3.000 prema zvaničnim podacima iz Čukaričkog.
Najveći utisak na mene ostavili su igrači i publika. Atmosfera je bila sjajna, posle duže vremena na našem stadionu okupilo se oko 3.000 ljudi i bilo je zadovoljstvo igrati u takvom ambijentu. Doprinos onih koji su došli da nas podrže je veliki, a to svima nama daje nadu za bolje sutra. Igrali smo ofanzivno, protiv rivala kojeg nismo smeli da potcenimo, nikoga danas nije lako pobediti. Opet, stvorili smo i mnogo šansi, iskoristili tri, mogli i mnogo više“, kaže Matijašević za klupski sajt.

Ako pitate prosečnog navijača hvaliće dvostrukog strelca Slobodana Tedića, primetiće koliko je Milutin Vidosavljević lak na nogama, ali možda i više od svih hvaliće Veljka Birmančevića, koji je sa nekoliko finti u drugom poluvremenu publiku digao na noge. Prvo pitanje koje je svima proletelo kroz glavu posle meča: kako se dođavola Partizan tako lako odrekao takvog talenta? Saglasan je i Matijašević da su crno-beli požurili, ali spušta loptu na zemlju podsećanjem da Birmančević ne sme sada da leti u nebo, jer je pred njim tek još mnogo rada.
Birmančević je bio otpisan u Partizanu, mislim da su ga se prelako odrekli, na našu sreću. Procena je nas u Čukaričkom da on može da dođe na veći nivo, ali moramo da poradimo na nekim drugim stvarima, ne samo fudbalskim. Talentovan je igrač, gledao sam ga još pre pet godina u mlađim kategorijama Partizana. Prošle godine smo iskoristili priliku da ga dovedemo na pozajmicu, ove je raskinuo ugovor sa njima, kontaktirao sam njegove agente i postao je naš član. Ima urođeni talenat, lucidan je igrač, ali mora da shvati da nije više dete. Ako se bude bavio terenom i slušao struku, daleko će dogurati“, savetuje Matijašević.

Izabrane vesti

Ima još stvari na kojima po njegovom mišljenju treba raditi. Daleko od toga da je sve bilo savršeno. Recimo, realizacija je mogla da bude mnogo bolja.
Iskreno, jeste. Nismo mi sigurni u prolaz ni posle pobede od 3:0 i na taj način treba da razmišljamo pred revanš. Imamo mnoštvo mladih igrača, mi ćemo im biti vetar u leđa u nastavku sezone. Sa druge strane, momci nisu srljali, bili su strpljivi, ali na tome smo i radili tokom pripremama. Znali smo da oni mogu da igraju lep fudbal, posebno kad su odlično uklopljeni sa grupom starijih igrača. Naravno, kao što je to trener i rekao na konferenciji za novinare posle meča protiv Banantsa, možemo da očekujemo i padove, na to smo spremni“.

Vladimir Matijašević

Uverava Matijašević da će Čuka ići na pobedi i na revanšu u Jerevanu i poziva navijače da, ako se to desi, uzvrate mladom timu Aleksandra Veselinovića većom podrškom i na domaćim mečevima, počevši od prvog kola i susreta sa Napretkom.
Publika je ta zbog koje se igra fudbal, ona igračima daje vetar u leđa, sasvim je drugačije nastupati pred 200 i pred 2.000 ili 3.000 gledalaca. Na nama je da ih dobrim igrama vratimo na stadion“.

Za kraj malo i o svom delu posla. Ognjen Mudrinski je za 600.000 evra otišao u Jagjeloniju, čekaju se i ponude za Miroslava Bogosavca i Samjuela Ovusua... Jeste Čuka pokazala da ima šta da ponudi i bez njih, ali ne može se ni samo oslanjati na omladinsku školu...
“Nisu oni jedini, ima interesovanja i za druge igrače, ali je tačno da je najviše poziva vezano za njih. Ovusu će se ovih dana vratiti iz Egipta sa Kupa Afričkih nacija, pa ćemo sesti i razgovarati. Takođe, radimo i na dovođenju jednog ili dvojice igrača. Prvog, na mestu centarfora, potreban nam je iskusniji igrač, špic koji može da istrpi i sedenje na klupi, a da se pritom uklapa u sistem trenera Veselinovića. Takođe, ako ode Ovusu, moraćemo da nađemo adekvatnu zamenu. Ali, prioritet nam je sada revanš meč protiv Banantsa, koji je na programu već u utorak“, zaključio je Matijašević.

Čukarički je inače dan posle pobede nad Banantsom odigrao i prijateljski meč sa Bežanijom i slavio sa 2:1. Igrali su oni koji su start evropskih kvalifikacija gledali sa klupe, tribina ili su pak imali manju minutažu poput Aleksandra Đorđevića i Bojice Nikčevića. Strelci su bili Kosta Aleksić i Marko Rakonjac.

(FOTO: Star Sport, FK Čukarički)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara