"Uroš Đerić"
"Uroš Đerić"

Đerić ubio Romantiku u Užicu, Šapčani režirali preokret

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.10.16. | 16:30

Zanimljiva trka između Mačve i Slobode u Prvoj ligi Srbije

Uroš Đerić

Novo kolo Prve lige Srbije nije donelo iznenađenja na vrhu, a valjda je sada svima jasno da ćemo u narednom periodu gledati trku udvoje za prvo mesto između Mačve i Slobode iz Užica. Svejedno je ko će biti prvi, jer dva najbolja tima idu u Superligu, ali je jasno da će Šabac i Užice uživati u zanimljivoj trci ove sezone.

Izabrane vesti

Lider je vezao treću uzastopnu pobedu i to na svom terenu protiv Budućnosti iz Dobanovaca (2:1), a zanimljivo da su puleni Predraga Rogana uspeli da nadoknade gol zaostatka posle prvih 45 minuta. Zaigrali su bolje Šapčani u nastavku i posle preokreta upisali devetu pobedu u šampionatu za prvo mesto na tabeli.

Sumorna jesen OFK Beograda nastavila se i u Užicu gde su Romantičari zabeležili šesti ovosezonski poraz. Nije bilo 6:1 za domaćine kao u Kupu Srbije pre nekoliko nedelja, ovaj put Erama je za trijumf bio dovoljan samo pogodak najboljeg strelca Uroša Đerića u 45. minutu. Peta uzastopna pobeda lansirala je Slobodu na drugo mesto sa četiri boda manje od Mačve.

ČSK polako posustaje, još jednu utakmicu Pivarci su odigrali bez golova, ovaj put na gostovanju u Novom Sadu protiv Proletera. Isti rezultat (0:0) zabeležen je u malom beogradskom derbiju između Zemuna i Sinđelića, a važan trijumf zabeležila je Bežanija. Tek u 11. kolu Lavovi su prvi put igrali na svom stadionu u Vojvođanskoj ulici i pobedili su Jagodinu sa 1:0.

Kolubara je u Lazarevcu savladala Odžake sa 2:0 i prepustila fenjer OFK Beogradu.

PRVA LIGA SRBIJE – 11. KOLO

Subota
Kolubara – Odžaci 2:0 (0:0)
Zemun – Sinđelić 0:0
Proleter NS – ČSK Pivara 0:0
Sloboda – OFK Beograd 1:0 (1:0)
Bežanija – Jagodina 1:0 (1:0)
Mačva – Budućnost 2:1 (0:1)

Nedelja
14.30 Radnički Pirot – BSK Borča
14.30 Dinamo Vranje – Inđija

(FOTO: Screenshot)


tagovi

Mačva ŠabacOFK BeogradPrva liga Srbijesloboda užiceSrbijaUroš Đerić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara