Dinga obukao crno-belo: Svi igramo fudbal zbog titula

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.06.19. | 15:57

Milošević nahvalio novog štopera Partizana

Govorili su da Dominik Dinga dolazi u Partizan da bi oživeo karijeru, ali on poručuje da je došao da bi – osvojio titulu! Mladi štoper je promovisan u Humskoj 1, gde će u narednih godinu dana igrati kao pozajmljeni fudbaler Urala. A, sledećeg leta, ko zna. Crno-beli će imati opciju da ga otkupe za 300.000 evra.

Ipak, daleko je sledeće leto, ko će sada o tome da razmišlja. Dinga je tek stigao, motivisan da skine sa kopački patinu koja se nakupila zbog male minutaže u prethodnoj sezoni.

Izabrane vesti

Za početak, Dinga je poručio da je srećan što će imati priliku da se oproba u Partizanu.
Hvala Partizanu i treneru, daću sve da opravdam očekivanja. Srećan sam što ću igrati na ovom stadionu. Kada sam čuo da me žele, bio sam presrećan, utisci su fenomenalni“, rekao je Dinga na početku promocije.

Na konstataciju da je Partizan u poslednje dve sezone uzeo samo Kup, novi igrač crno-belih je uzvratio:
Svaki igrač će reći da bi voleo da osvoji titulu, zato i igramo fudbal“.

Znao je momak iz Novog Sada, što je i prirodno, mnogo toga o Partizanu i ranije. Neke i igrače poznaje. A, dosta toga je saznao i od Gregora Balažica, sa kojim je jedno vreme igrao u Uralu.
Balažic mi je rekao da ima dosta pritiska, ali da je Partizan veliki klub i da bi svaki fudbaler poželeo da igra u njemu. Što se tiče saigrača, znam Cucina, koji je bio u Subotici, Birmančevića, koji je bio u Čukaričkom...

I pored toga što nije imao veliku minutažu u Uralu u poslednjih godinu i po dana, Dinga kaže da se ne kaje što je bio u Rusiji.
To je najviše do trenera. Neću da pričam nešto loše, ali bila su šestorica štopera, samo jedan inostrani igrač je igrao, četvorica sedela na klupi. A, u Rusiji teško do izražaja dolaze mladi igrači.  Nisam se pokajao što sam otišao u Rusiju. Kad sam došao, odigrao sam 20-ak utakmica. Sve je to veliko iskustvo za mene“.

Ali, nekadašnji omladinski reprezentativac Srbije tvrdi da će mu biti lakše da igra u Partizanu.
Više mi leži stil kada napadamo, da visoko stojim na terenu. U Rusiji se igra čvrsto i ko prvi postigne gol, obično stane“.

Otkrio je Dinga i da je imao poziv Slovačke, zbog porekla, da zaigra za njihovu reprezentaciju.
To je istina, ali svaki igrač želi da nastupa za svoju zemlju, a ja hoću da Srbiju. Prvo da, ipak, odigram za Partizan i onda se vratim u reprezentaciju“, poručio je Dominik Dinga.

MILOŠEVIĆ: DOMINIK IMA ONO ŠTO TRAŽIMO

Trener Partizana Savo Milošević rekao je da je Dominik Dinga došao na njegovo insistiranje, jer čvrsto veruje da mladi štoper ima sve osobine potrebne za igrača iz poslednje linije crno-belih.
Najavio sam ranije da ćemo neke naše igrače pokušati da vratimo, a Dominik je jedan od njih. Nadam se da će potvrditi potencijal iz mlađih kategorija, uveren sam da će opravdati sve što od njega očekujemo u crno-belom dresu. Za ono što mi planiramo, volim da poslednja linija igra visoko, za tako nešto potrebni su hitrina i brzna, a Dominik je jak u povratnom sprintu. Plus, od nas se traži da ne igramo dugačkim loptama, već da imamo ulaz u igru iz zadnje linije. To Dominik ima“, nabrojao je Savo Milošević.

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara