Do drugog kola sa tri debitanta, Zvezdi je neophodan taj kvalitet više

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.07.18. | 09:58

„I pre utakmice je postojala jedna pozitivna trema, ali stvarno je lep osećaj igrati pred ovoliko navijača i ostvariti pobedu“, rekao je Dejan Meleg

Crvena zvezda se pošteno pomučila protiv Spartaksa, ali je ipak uspela da dođe do zasluženog slavlja i na kraju potvrdi razliku u kvalitetu na stadionu Rajko Mitić.

Vladan Milojević je u revanšu protiv Spartaksa na teren tokom utakmice poslao čak trojicu debitanata, Miloša Degeneka, Dejana Melega i Dušana Jovančića, a tu je bio i Lorenco Ebisilio, kojem je ovo prvi meč na najvećem srpskom stadionu.

Izabrane vesti

Jasno je da je osnovna snaga ovog Milojevićevog tima to što je očuvana okosnica tima, ali isto tako i da dodatni kvalitet ovom timu moraju da donesu novajlije, od kojih je jedino bivši igrač APOEL-a u značajnom zaostatku sa formom, dok povreda muči Nikolu Stojiljkovića.
Uspeli smo da slavimo, ali ovaj meč meć moramo da zaboravimo i okrenemo se narednim. I pre utakmice je postojala jedna pozitivna trema, ali stvarno je lep osećaj igrati pred ovoliko navijača i ostvariti pobedu“, rekao je Dejan Meleg.

Nekadašnji kapiten Vojvodine je u drugom poluvremenu pokušao da učini ono što nije uspevalo Ebisiliju, a može se reći i da je uspeo u tome, s obzirom da je bio asistent kod gola Krstičića.
Uvek je tesko igrati protiv ekipa koje se brane. Oni možda nisu ekipa vrhunskog kvaliteta, ali su dobro organizovani. Ipak, uspeli smo da pronađemo put do pobede“, dodao je Meleg.

Uloga Dušana Jovančića je bila potpuno drugačija, a to je da se osigura mirna završnica utakmice. Ipak, Spartaks nije ni uspeo da izvrši preveliki pritisak na gol protivnika, pa taj posao nije bio previše težak.
Stvarno je dobar osećaj igrati pred ovoliko publike. Oni su igrali onako kako smo očekivali, dobro je što nam nisu dali neki gol iz te guzve koju su pravili pred golom u nekoliko navrata. Kako je meč odmicao znali smo da će biti teze i teze, ali smo ih pritiskali i zasluženo pobedili“, rekao je Jovančić.

Vladan Milojević je oprobao Miloša Degeneka na poziciji levog štopera. Šampion Letonije možda nije protivnik koji može da pruži jasnu sliku kvaliteta jednog defanzivca, ali je reprezentativac Australije svojim kretnjama na terenu i pojedinim reakcijama nagovestio da bi mogao da bude više nego ozbiljna konkurencija Srđanu Babiću za mesto u timu, koje je ostalo upražnjeno odlaskom Damijana le Taleka.
„Osećao sam se fenomenalno. Svi smo bili odlični, ko god da igra treba da da sve od sebe. Iznenadilo me je koliko je ljudi došlo. Nadam se da će biti tako i u sledećoj utakmici u Evropi. Dobro smo odigrali, tražili smo put do gola i na kraju uspeli da iskoristimo šanse“, rekao je Degenek.

Crveno-beli nemaju mnogo vremena za neku preteranu analizu, jer je već za vikend zakazan start Superlige. Meč sa Dinamom bi možda baš novajlijama mogao da posluži za dodatno uigravanje. Suduva je eliminacijom APOEL-a pokazala da je vrlo neugodan protivnik, tako da će narednog utorka izabranicima Vladana Milojevića verovatno biti još teže da probiju bedem nego što je to bio slučaj u revanšu protiv Spartaksa.

Foto: Star Sport


tagovi

Miloš DegenekDušan JovančićDejan Meleg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara