Đuričin se kandidovao za gol sezone: Lala vodi Vošu na vrh!

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.19. | 21:49

Tim iz Novog Sada savladao Napredak u Kruševcu – 2:0

Bilo je mnogo takvih sezona ranije. Vojvodina dobro počne, igra odlično, zapreti da može da se umeša u borbu za sam vrh i onda jednostavno – padne. Međutim, poslednjih godina navijači novosadskog superligaša nisu mogli da uživaju u dobrim igrama ni na početku sezone. Možda dolazak Nenada Lalatovića nešto nagoveštava.

Stara Dama našeg fudbala zadržala je stopostotan učinak posle dva kola Linglong Superlige, pošto je kao gost savladala Napredak u Kruševcu – 2:0. Više nego zaslužen trijumf Lalatovićevog tima, koji je sjajnim pogotkom potpisao Ognjen Đuričin. Srpski Džejmi Vardi, momak koji se kalio i po zonskim ligama, kandidovao se se za gol sezone i praktično doneo Vojvodini tri boda. Sve je to nadogradio mladi Zukić u zaostavnom vremenu. 

Izabrane vesti

Vojvodina je bila ta koja se o svemu pitala u Lazarevom gradu. Agresivnom igrom tim Nenada Lalatovića je ukočio Čarapane. Napredak je imao samo jednu dobru priliku. I to kada se lopta u 17. minutu odbila do Desančića, on je šutirao iskosa sa sedam metara, ali je Rockov intervenisao.

Mnogo bolje je delovala Vojvodina, oslanjajući se na kvalitete Ognjena Đuričina. Bivši igrač Spartaka je u dva navrata, udarcima sa distance, bio blizu postizanja gola u prvom poluvremenu. Treća je za njega bila – sreća.

Sjajno je sve delovalo u 48. minutu. Posle kornera Vojvodine, odbrana Napretka je loše izbila loptu. Pravo na nogu Ognjenu Đuričinu koji je sjajno poklopio i pogodio suprtone rašlje. Najava odlične sezone omalenog krila.

Napredak je odigrao bez kompasa posle primeljenog gola. Čarapani gotovo da nisu ni zapretili Vojvodini, osim šanse u 85. minutu. Jasno je da je pred mladim stručnjakom Roganom vraški težak posao. Posebno što se tiče ofanzivnog dela igre. Na kraju Kruševljani su primili gol u sudijskoj nadoknadi, posle odlične akcije Zukića. 

Sa druge strane Nenad Lalatović, koji je ponovo imao verbalne obračune sa kruševačkom publikom, može da nakrivi kapu. Posle dva kola njegov tim ima šest bodova. Koliko TSK i šampion Crvena zvezda.  

LINGLONG SUPERLIGA - 2.KOLO

Subota
TSK Bačka Topola - Mladost Lučani 5:1 (3:0)
/Lukić 9 p, Antonić 16, Silađi 45+3 p, Tumbasević 49, Šinkovič 73 - Eliomar 72/ 

Crvena zvezda - Radnički Niš 2:0 (1:0)
/Pavkov 41, El Fardu Ben 85/

Mačva - Inđija 2:2 (0:1)
/Adamović 49, Ašćerić 84 - Vidić 19, Janjić 88/

Proleter - Voždovac 2:2 (0:0)
/Stamenić 74, Miroslavljev 77 - Jevtić 59, Nišić 63/

Radnik Surdulica - Spartak Subotica 4:0
/Danoski 31 p, Georgiev 40, 50, Zlatanović 72/

Nedelja
Napredak - Vojvodina 0:2 (0:0)
/Đuričin 48, Zukić 90/

Odloženo
Javor - Partizan
Rad - Čukarički


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara