Eksplozija Čukaričkog u poslednji čas, Šarić potopio Napredak, pa isključio sebe

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.03.19. | 17:59

Radnik uzeo velika tri boda protiv Voždovca, Rad ispustio trijumf na Banjici, Dinamo peti put zaredom neporažen

Banovo brdo ostaje neosvojiva tvrđava za Napredak! Kakva drama do poslednjeg sudijskog zvižduka i trijumf Čukaričkog u smiraj utakmice! Imao je Napredak siguran bod u rukama u sudijskoj nadoknadi, ali je onda brži od pištaljke bio talentovani Marko Šarić, koji je ubrzo po matiranju Nikole Petrovića morao ranije u svlačionicu - 2:1 (0:1)

Iz dvojke, u keca! Uprkos golu manjka, fudbaleri Čukaričkog su uspeli da u strašnom naletu snage izvuku možda i više od maksimuma kako bi obezbedili pozitivan rezultat i Napredak ostavili bez makar jednog boda sada već punih deset godina. 

Izabrane vesti

Odluka Sima Krunića da Asmira Kajevića u 72. minutu pošalje na klupu i na teren pošalje Šarića ispostavila se kao pobednička! Ne samo što je mladi napadač dodatno opteretio odbranu gostiju, već je uspeo da stigne do važnog pogotka posle asistencije golobradog Slobodana Tedića u poslednjem minutu. Doduše, pokazalo se da Šariću nedostaje iskustva i smirenosti, pošto je u samo dva minuta uspeo da zaradi dva žuta kartona i tako sebe eliminiše iz utakmice pre kraja.

Nastavlja se Napretkova katarza u prolećnom delu sezone. Ni posle četvrte utakmice u nastavku Čarapani nisu uspeli da prekinu crni niz rezultata, a bili su tako blizu da uzmu bar taj drugi bod. Važnu ulogu u tom poduhvatu imao je Nikola Petrović, pošto je u 58. minutu skinuo penal Ognjenu Mudrinskom i tako sprečio korpulentnog napadača da se proslavi. Napredak je imao sve u svojim rukama, ali je na kraju poklekao. Gosti su ipak prvi stigli do vođstva. Igrao se 29. minut kada je Igor Ivanović iskoristio dobru asistenciju Nikole Aksentijevića i pronašao put do mreže i Napretku donese prednost pred odlazak na odmor.

Tek što se lopta zakotrljala u nastvavku, Čukarički je poravnao rezultat. Strelac je bio mladim Miladin Stevanović. Čuka je u nastavku imala inicijativu, a iskoristila je tek u poslednjim trenucima. Čukarički tako dodatno zacementirao četvrto mesto na tabeli, a dobre vesti za Brđane stigle su iz Lučana, gde je Mladost poražena od Crvene zvezde.

Rad je na Banjici imao lepu priliku da overi prvi trijumf posle šest meseci. Na kraju, Rad je ipak podelio plen sa OFK Bačkom – 1:1 (1:0).

Građevinari su otvorili utakmicu posle 32 minuta, kada je Milorad Balabanović zatresao mrežu. Bod gostima iz Bačke Palanke doneo je Branislav Tomić u 67. minutu.

Veliku pobedu odneo je Radnik na svom terenu protiv Voždovca. Tim iz Surdulice je posle gola Lazara Arsića u ranoj fazi uspeo da okrene meč posle jedanaestominutnog udarnog naleta domaćina. Prvo je Igor Zlatanović iskoristio dodavanje Rista Ristovića, da bi iskusni vezista nedugo zatim i sam pronašao put do mreže.

Mačva nije uspela da slomi otpor Dinama iz Vranja koji je i u petoj uzastopnoj utakmici ostao neporažen – 0:0.

SUPERLIGA - 25. kolo:

Zemun – Proleter  0:0

Mačva – Dinamo Vranje 0:0

Rad – OFK Bačka 1:1 (1:0)
/Balabanović 32 – Tomić 67/

Čukarički – Napredak 2:1 (0:1)
/Stevanović 46, Šarić 90 – Ivanović 29/

Mladost – Crvena zvezda 1:3 (0:2)
/Bojić 55 – Ben 15 penal, Pavkov 29, Marin 70/

Radnik – Voždovac 2:1 (2:1)
/Zlatanović 27, Ristović 38 – Arsić 5/

18.00: (1,90) Partizan (3,30) Radnički (4,00)
18.00: (1,80) Vojvodina (3,25) Spartak (4,60)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


tagovi

Milorad BalabanovićBranislav TomićIgor ZlatanovićRisto RistovićNikola PetrovićMiladin StevanovićIgor IvanovićMarko Šarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara