El Tigre se ponudio Solariju i Realu

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.11.18. | 15:15

Da li je Radamel Falkao rešenje za loš napad Kraljevskog kluba?

Kriza u Monaku odavno je uzela maha, a ista bi pored Leonarda Žardima mogla da odnese još jednog važnog čoveka sistema. Za razliku od otpuštenog Žardima, Radamel Falkao bi mogao svojevoljno da ode sa stadiona Luj II i potraži sreću na nekom drugom mestu

Gotovo niotkuda danas je odjeknula informacija iz pouzdanih madridskih novina da se popularni El Tigre sam ponudio madridskom Realu i privremenom treneru Santijagu Solariju, što je snažno odjeknulo u fudbalskoj Evropi. Kraljevski klub i dalje traga za čovekom koji bi bar delom mogao da popuni ogromnu rupu nastalu odlaskom Kristijana Ronalda, a Falkao se nada da bi baš on mogao da bude taj.

Izabrane vesti

Kolumbijcu se, piše Marka, smučio život u Monako, prvenstveno jer se konstantno radi na prodaji najboljih igrača i dovode mladi, neafirmisani fudbaleri kako bi se nastavio proces obrtanja velikih suma novca. Čak ni dolazak Tijerija Anrija nije mnogo promenio ni u igri Monaka, a ni razmišljanju nekada ponajboljeg golgetera planete i on želi da ode.

Pošto je do početka prelaznog roka ostalo još nešto više od mesec i po dana, Falkao je spreman da reši svoj status i proba da se izbori za svoje mesto pod suncem u Madridu.

Njegov agent Žorž Mendeš već je stupio u kontakt sa čelnicima Florentinom Perezom i razgovarao o finansijskom momentu potencijalne saradnje, mada je činjenica da bi Real morao da plati određeno obeštećenje Monaku pošto je aktivan ugovor na još godinu i po dana, potpisan leta prošle godine.

I u kancelarijama Realovog borda postoji koncenzus oko toga da bi trebalo dovesti pojačanje u navali već u januaru, ali se više potencira na tome da to bude neko mlađi. Prva želja Kraljevskog kluba je i dalje Mauro Ikardi, ali do njegovog potpisa je gotovo nemoguće doći. Prvo, Inter se sigurno neće odreći svog kapitena u januaru i ne bez devetocifrene sume novca, što je za Real mnogo u ovom trenutku.

Zbog toga bi Real čak u razmatranje i uzeo Radamela, ali samo kroz pozajmicu do kraja sezone.

Opet, ni Monaku nije svejedno jer prolazi kroz delikatan momenat u klupskoj istoriji. Para od prodaje ima, ali mladi igrači nisu uspeli da se nametnu dovoljno dobro, zbog čega je ekipa u ozbiljnoj krizi. Takođe, sve su glasnije priče o tome da vlasnik Dmitri Ribolovljev namerava da ode iz Kneževine i kupi zasad neimenovani klub u Engleskoj, mada je sada ozbiljnija priča to što je bio uhapšen zbog sumnji da je umešan u korupciju. Sve to dovodi Monako u vrlo tešku poziciju, a Falkao zato i želi da ode. 

Madrid je dobro poznato mesto Kolumbijcu koji je najbolje dane svoje karijere proveo upravo u španskoj prestonici. Odnosno, u dresu Atletika. Verovatno zato Rohiblankosi neće biti baš najsrećniji...

Foto: reuters


tagovi

Radamel FalkaoZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara