Emerijevi planovi za zimu – Lilova turbo mašina i četiri štopera na radaru

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.11.18. | 13:48

Zbog Velbeka je meta Pepe, gledaju se i Baji, Rugani...

Januarski prelazni rok neumorno se bliži, a samim tim postaje i neizvesnije šta će Arsenal raditi na zimskoj pijaci i da li će uopšte dovesti neko pojačanje?

Gledajući poslove obavljene tokom leta, Unaj Emeri je odradio veliku stvar za Tobdžije i njihov povratak u krug najboljih, ali je očigledno da mu je potrebno još nekoliko kockica kako bi se stvari posložile.

Izabrane vesti

Uprkos tome što nije pristalica kupovine na zimu, Emerija bi muka mogla da natera da ipak potroši koji evro na pijaci. Prvenstveno bi trebalo da pronađe zamenu povređenom Daniju Velbeku.
”Samo ukoliko se na tržištu pojavi nešto posebno, tada ćemo reagovati. Ovako – ne. Imam pun tim profesionalaca koji gledaju tržište, mogućnosti i igrače. Treneri znaju šta želim i kako mi igramo”, poručio je nedavno Emeri.

Zbog činjenice da Velbeka čeka duža pauza usled teže povrede skočnog zgloba, Arsenalovi emisari već su počeli da merkaju Nikolu Pepea, Lilovu turbo mašinu. Pepe se i letos pominjao kao meta, ali su ga trenutne okolnosti ponovo vratile u žižu interesovanja. Pepe igra sjajno na početku nove sezone i već je upisao osam golova i pet asistencija na trinaest utakmica u Ligi 1. Navodno, u Lilu neće pristati da prodaju svoju zlatnu koku za sumu manju od 50.000.000 evra. Uprkos dobroj saradnji sa Arsenalom, cena neće ići ni cent ispod zacrtane sume.

Takođe, Emeri bi mogao da krene i u potragu za pojačanjem u srcu odbrane. Tobdžije su ove sezone samo u dve utakmice prošle bez primljenog gola, što dovoljno govori o tome kakva promaja duva pozadi. Jedna od Arsenalovih meta je i izgubljeni štoper Mančester junajteda Erik Baji. Reprezentativac Obale Slonovače nikako ne uspeva da se izvuče iz crne rupe u koju je zapao, a Žoze Murinjo ima sve manje poverenje u njega. Dosad je odigrao samo 379 minuta u sedam utakmica, a čak ni na klupi nije bio u poslednje tri ligaške utakmice.

Duže vreme se šuška da bi mogao da napusti Old Traford, a ukoliko Murinjo konačno uspeda pronađe štopere po meri, Baji bi mogao da dobije odrešene ruke.

Ako taj posao propadne, Arsenal je spreman da se upusti u pregovore s Juventusom za Danijelea Ruganija. Italijan je duže vreme u pregovorima sa Starom damom oko novog, poboljšanog ugovora, mada mu nije pravo što ne dobija nikakav prostor za igru i što praktično sve vreme gleda u leđa Kjeliniju i Bonućiju, pa i Benatiji. Rugani je letos bio prva meta Čelsija, ali transfer nije prošao iako su Plavci nudili čak 40.000.000 evra.

Kao treća opcija pominje se talentovani Poljak Sebastijan Valukijevič. Ipak, mlada zvezda Legije iz Varšave bio bi zaloga za budućnost, ne neko ko bi odmah pravio razliku. Stidljivo se pominje da Arsenal gleda i Espanjolovog Marija Ermosa, koga je već pikirao Real Madrid i želi da ga plati 7.500.000 evra posle nekih odličnih partija ove sezone.

Što se tiče potencijalnih odlazaka sa Emirejtsa, najviše se govori o Aronu Ramziju. Njegov transfer u Bajern praktično je gotova stvar, ali taj posao će biti gotovo tek na leto, kada mu istekne ugovor sa Arsenalom. Takođe, klub će verovatno napustiti i Mohamed Elneni, pošto se nije uklopio u Emerijev sistem.

Arsenal bi potencijalno mogao da utroši i blizu 90.000.000 evra, ukoliko Emeri to bude želeo... 

Foto: Reuters


tagovi

Unaj EmeriNikola PepeErik BajiDanijele RuganiMario ErmosoZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara