Emilijano Sala na šetalici Nantovih navijača
Emilijano Sala na šetalici Nantovih navijača

Emilijano, nema emocija, samo posao! Kajaćeš se ako ne odeš u Premijer ligu

Vreme čitanja: 3min | čet. 31.01.19. | 15:27

Francuski mediji objavili pismo koje je menadžer Vili Mekej poslao napadaču Nanta 6. januara

Kardif nije bio izbor Emilijana Sale, nije tajna. Ali na kraju je Argentinac ipak seo u avion i krenuo za Vels. Nažalost, nije stigao do odredišta, pošto je avion nestao nad Lamanš kanalom. I kako to obično biva, krenulo se sa teorijama zavere, najrazličitijim optužbama, svaljivanjem krivice na ovog ili onog... A sada i pismo koje će samo dodatno podgrejati kolektivan osećaj da se sve ovo moglo izbeći, iako se, nažalost, ovakve stvari jednostavno dešavaju. Pismo je potpisao menadžer Vili Mekej, a objavio ga je današnji L'Ekip. Adresirano je na Emilijana Salu. Datum 6. januar.
Emilijano, ja sam Vili Mekej. Nas ne zanimaju tvoje lične stvari: finansije, odmori, bebisitovanje, to se sve nas ne tiče. Mi radimo transfere! Više od 600 do danas, od Didijea Drogbe do Anelke, Pajea, Serija, Anguise...“, počeo je Mekej obraćanje Sali pre no što se predstavio kako treba i otkrio šta je ideja.

Ideja je naravno bio Kardif. Ali o tom potom...
Razgovarali smo sa svim klubovima, Mančesterom, Čelsijem, Liverpulom. Mislimo da bi ti mogao da završiš u jednom od takvih. Kontaktirali smo i Nant, kao što često radimo sa drugim igračima u mnogim klubovima, kako bismo dobili ovlašćenje za prodaje. Menadžeri nekih igrača su veoma srećni što mogu da rade sa nama, drugi su ljubomorni i zaštitnički nastrojeni. Klasične priče, kao brat mi je, kao sin... A u stvari, da nisi fudbaler ne bi imao ništa sa njima. Istina je da je novac jedino što ih zanima“, kaže Mekej.

Izabrane vesti

I ne laže. Isken je. I kad govori o sebi.
Novac je ono što nas sve interesuje. Zato mi volimo da radimo sa klubovima. Nema emocija, samo biznis“.

Sad se tek vraćamo na Kardif...
Što se tvog slučaja tiče, tražili smo ovlašćenje od Nanta (mislim da su bili zainteresovani da vidi koliko ti vrediš, pošto si ove i prošle sezone postigao toliko golova, a nisi dobio adekvatne ponude) zato što mislimo da si veoma dobar fudbaler, a mi samo sa takvim radimo. Ali nekim klubovima jednostavno ne ležiš. Iz raznih razloga - godine, stil igre, iskustvo u Ligi 2, samo su neki – dobili smo ponudu samo od tek promovisanog Kardifa čiji se trener (Nil Vornok) zaljubio u tebe. Prvo dok je gledao klipove, posle i kad te je gledao uživo, u Renu, pa protiv Marselja u Nantu sa svojim pomoćnicima, pre oko pet nedelja. Vornokova ambicija je da svi njegovi igrači imaju samo jedan zadatak: da tebi doture loptu čim je dobiju. On te vidi kao tipičnog napadača za Premijer ligu, kao Drogbu ili Alana Širera. Rekao mi je da bi davao golove kao u Nantu, jer bi svi u Kardifu igrali na tvoje kvalitete“.

Vornok je izrazio želju da se upoznaju. Nudili su avionski prevoz do Kardifa ili sastanak u Nantu, svejedno. Ne smeta im da Sala bude u bilo čijem društvu, samo žele da ga upoznaju sa idejom igranja u Velsu.
Platili bi ti oko 57.000 evra nedeljno, plus bonusi na osnovu ugovora u trajanju od četiri ili pet godina. Ko god da se pojavi kao tvoj zastupnik, a po engleskom zakonu to može da bude i menadžer i majka, mogao bi da za to dobije oko 1.140.000 evra. To je klub koji te zaista želi i veruje u tebe. A ako veći klub dođe po tebe dok si u Kardifu oni te neće praviti probleme“.

Završava Mekej...
Po mom iskustvu, ako se sada ne oprobaš u Premijer ligi, kajaćeš se. Rekli su mi da nisi želeo u Kardif, to je verovatno naša greška, jer smo po medijima govorili da te žele i drugi klubovi (Vest Hem, Everton itd) kako bi stvorili hajp oko tebe. Tako radimo, pa igrači možda pogrešno shvate, ali bez toga većina ljudi ne bi znala ko si, pošto niko ne prati Ligu 1. Nadam se da je sada sve jasno. Ako su ti potrebna još neka objašnjenja ne oklevaj“.

Nažalost, Mekej ga je zaista ubedio. Mada je sasvim jasno da on nije kriv za to što se desilo avionu i to nikako ne bi trebalo dovoditi u vezu jedno sa drugim.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Emilijano Sala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara