Igor Bondžulić
Igor Bondžulić

Epilog svađe u Ivanjici: Kosanović i Bondžulić suspendovani tri meseca, ne vode ekipe na po šest utakmica

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.12.19. | 18:40

Kažnjeni Partizan i Vojvodina, ali i Novi Pazar

Verbalni duel Igora Bondžulića i Milorada Kosanovića stigao je na naplatu. Žestoko su se sukobili treneri Javora i Radničkog tokom konferencije za medije posle nedavne utakmice u Ivanjici, kad su Nišlije slavile čak 7:0, pale su teške reči, pa je morala da reaguje Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije.

To telo kaznilo je suspendovalo je Bondžulića i Kosanovića na tri meseca, pod obrazloženjem da su davali „neprimerene izjave u sredstvima javnog informisanja“. Kazna znači da u pomenutom periodu ne smeju da obavljaju funkciju, a kako je u Superligi trenutno pauza do 15. februara jasno je da će im dve trećine suspenzije „pojesti“ zimski odmor. Posledično tome, neće smeti da sede na klupama svojih ekipa u prvih šest kola nastavka sezone (u periodu od 15. februara do 14. marta). Konkretno: Bondžulić će propustiti duele sa Mladosti, Radom, Spartakom, Radnikom, Čukaričkim i TSC-om, dok će Kosanoviću biti zabranjeno da se pojavi u restriktivnom prostoru na mečevima sa Čukaričkim, Vojvodinom, Inđijom, Partizanom, Mačvom i Napretkom.

Izabrane vesti

No, i za ovu kaznu postoji začkolica. Ukoliko se treneri Javora i Radničkog budu žalili, a Komisija za žalbe im usvoji argumente, moguće je da će se pojaviti i ranije kraj terena. Iskustvo nas uči da je taj scenario i te kako moguć.

Osim Igora Bondžulića i Milorada Kosanovića, Disciplinska komisija kaznila je Partizan 250.000 dinara zbog, kako je navedeno, „neprimerenog i uvredljivog skandiranja navijača protiv organa FSS“ na meču sa Inđijom, korišćenje pirotehnike na meču sa Napretkom koštalo je Vojvodinu 500.000 dinara, dok prvoligaš Novi Pazar mora da plati 200.000 dinara, zbog izjava u sredstvima javnog informisanja.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara