EVO I DRUGE! 100.000.000 plus dvojica od šestorice

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.07.19. | 20:59

Barselona spremila novi predlog

Pre nekoliko dana su svi svetski mediji preneli da je Barselona uputila prvu ponudu Pari Sen Žermenu za Nejmara koja je sadržala 40.000.000 evra, Filipea Kutinja i Usmana Dembelea. PSŽ je glatko odbio jer svog igrača procenjuje na 250.000.000 evra.

Nemački Skaj večeras ekskluzivno javlja da je spremna  i druga ponuda. Mnogo bogatija i mnogo raznovrsnija. Prema saznajima Nemaca, Barsa preko agenata i posrednika za Nejmara sada nudi 100.000.000 evra i daje Francuzima pravo na izbor dvojice od šestorice igrača sa transfer liste. A to su: Filipe Kutinjo, Usman Dembele, Ivan Rakitić, Samuel Umtiti, Malkom i Nelson Semedo. Međutim, ne mogu Kutinjo i Dembele i novac već jedan od njih dvojice i jedan od četvorice preostalih.

Izabrane vesti

Barselona je u prvoj ponudi cenila Dembelea i Kutinja na oko 220.000.000 evra, ali PSŽ smatra da njih dvojica vrede nešto više od 150.000.000 evra. Posebno je cena pala Brazilcu koji je pre godinu i po dana plaćen čak 120.000.000 evra. Takođe. PSŽ je tom prilikom istakao da Nejmara ceni na 250.000.000 evra i da nema nameru da prihavti nikakvu ponudu koja ne sadrži makar 100.000.000 evra kroz novčani deo.

U Kataloniji su izgleda svesni koliko će Sveci biti tvrd pregovarač i rešili su da skrate muke i otvore karte. Znaju da im niko neće dati 220.000.000 evra za Kutinja i Dembelea i sada ih nude po realnoj ceni. Ali isto tako su u problemu jer posle kupovina De Jonga i Grizmana, ne mogu da izdvoje više od 100.000.000 evra kroz novčani deo. Zato je kombinacija ponuđenih para i igrača jedina moguća. A znaju to i u Parizu...

PSŽ bi mogao da prihvati Kutinja kojeg je jurio i ranije i koji dođe kao neka vrsta prirodne zamene za Nejmara. Ni Kutinjo verovatno ne bi imao ništa protiv jer želi da napusti Barselonu, a nema klubova koji pokazuju ozbiljan interes za njega i koji bi mogli da ga plate.

Ali PSŽ ne želi Dembelea. Prepreka je trener Tuhel koji je sa Dembeleom i njegovom nedisciplinoim imao mnogo problema u Borusiji Dortmund. Iako bi se Dembele rado preselio u Pariz i vratio se u domovinu, Tuhel je nepremostiva prepreka i Barseloni jedino ostaje Bajern kao nada da će nekome uvaliti Francuza.

Što se ostalih tiče, malo je verovatno da će PSŽ uzeti Umtitija jer je nedavno doveo Borusijinog štopera Dialoa i na toj poziciji mu nisu potrebni igrači. Ali Ivan Rakitić, Nelson Semedo i Malkom bi mogli da budu atraktivne opcije uz Kutinja. PSŽ je prošlog leta želeo Rakitića, ali ga Barselona nije dala. Sada bi ga rado poslala na Park prinčeva, ali je problem što se Hrvatu ne ide iz Španije. Ako PSŽ pristane, Barsa će biti na teškom zadatku da ubedi Rakitića u odlazak. Semedo bi takođe dobro došao Svecima kao zamena za Danija Alvesa, dok bi čak i Malkom bio zanimljivo pojačanje.  

Niko od pomenute šestorice nije planiran kao starter za sledeću sezonu u Barseloni, tako da se njihov odlazak ne bi osetio, mada bi Barsa od svih najradije zadržala Umtitija koji bi se menjao sa Lengleom i Pikeom.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara