©MN Press
©MN Press

Evropska bitka se lomi na Čairu, TSC čak i sa bodom može do Lige konferencije

Vreme čitanja: 4min | pet. 13.05.22. | 12:59

Početak završnih borbi za preostalo mesto u evrokupovima naredne sezone

Šampionska borba između Crvene zvezde i Partizana je ušla u dramatičnu završnicu, aktuelnom lideru će biti dovoljna četiri boda za overu 33. titule prvaka države, a daleko veća uzbuđenja mogla bi da budu viđena u borbi za četvrto mesto, koje garantuje plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije. U toj borbi će diretno biti umešani upravo beogradski večiti rivali, koje raspored ukršta sa dva od tri kandidata za četvrto mesto. Izbeći će ih samo TSC, koji se trenutno nalazi na šestom mestu, ali sve drži u svojim rukama pošto je bio najbolje plasiran pre početka plej-ofa. Sa druge strane, Voždovac u ovom kolu dočekuje Partizan (ponedeljak 16.30), a u poslednjem ide na noge Crvenoj zvezdi, pa ne samo da će tražiti evropske bodove, već bi u slučaju osvajanja nekog mogao i da odluči borbu za najvažniji trofej srpkog fudbala. Radnički u presudnom 37. kolu kolu ide na noge crno-belima u Humsku, tako da je jasno da bi mnogo toga moglo da bude rešeno u današnjem derbiju između Nišlija i Zmajeva na Čairu (18.30, Arena Sport Premium 1).

18.30 (3,10) RADNIČKI NIŠ (3,10) TSC BAČKA TOPOLA (2,45)

Izabrane vesti

S obzirom na raspored u poslednja dva kola, vrlo lako bi moglo da se dogodi da ekipi Žarka Lazetića eventualan osvojeni bod na jugu Srbije bude dovoljan za osvajanje četvrtog mesta na kraju sezone. Naravno, tada bi bilo neophodno da Voždovac i Radnički izgube svoje mečeve protiv Zvezde i Partizana, pa bi se TSC zahvaljujući osvojenom prvom mestu u prethodnom delu sezone našao ispred direktnih konkurenata.

Ipak, to neće biti nimalo lagan zadatak za sastav iz Bačke Topole, pošto Radnički igra na svom terenu, gde je ovog proleća poražen samo od večitih rivala. Ekipa Radoslava Bataka savladala je Kolubaru i dva puta Vojvodinu, svaki put sa po 1:0, a remizirala sa Voždovcem i Novim Pazarom. Ipak, TSC je slavio na Čairu još u četvrtom prvenstvenom kolu sa 2:1, ali se potom Radnički umalo revaširao u Bačkoj Topoli, gde je vodio do četvrtog minuta nadoknade golom Stefana Mitrovića, ali je onda konačan rezultat postavio Petar Ratkov.

"Teren u Nišu je vruć i zna se kako je tamo teško igrati. Naravno, moji momci će biti spremni i ponavljam im da treba da uživaju u ovom momentu. Situaciji u kojoj smo je fenomenalna jer se borimo za evropski plasman. Treba da budemo rasterećeni i da bolje nego na bilo kom prethodnom meču sprovodimo svoj način igre. Od igrača tražim da budu raspoloženi i da im ova utakmica u sećanju ostane po nečemu dobrom. Mi smo dva kluba sa različitim filozofijama. Radnički je izuzetno agresivna, dobro organizovana ekipa, koja za razliku od nas igra defanzivno. Imaju i sjajne kontranapade i mladog Mitrovića koji se istakao u ovoj ligi i pokazao odličan kvalitet što potvrđuje činjenica da je postigao 12 ili 13 golova. Nema tu mnogo tajni, mi znamo kako oni igraju, ali ne planiramo da zbog ove jedne utakmice značajno menjamo naš stil igre. Spremni smo na sve, znamo da nas čeka agresivni protivnik željan pobede, ali bićemo u svom elementu i znaćemo da odgovorimo", poručio je Žarko Lazetić u uvertiri utakmice.

TSC ove sezone ima pet pobeda u gostima u Superligi, ali samo dva u prolećnom delu sezone. Ipak, ostvarena su na teškim gostovanjima Vojvodini i Čukaričkom, a uzimali su i po bod u Kruševcu i na Banovom brdu. Kao što smo rekli, ekipi iz Bačke Topole je u ovom trenutku najvažnije da ne izgubi, mada čak i ako se to dogodi, imaće popravni u poslednjem kolu protiv Vojvodine na svom terenu. Domaćin će biti mnogo više opterećen, s obzirom da u poslednjem kolu ide na megdan Partizanu.

"Ovo je za nas utakmica sezone. Svesni smo njene težine i znamo šta ona može da nam donese. Pobeda nas ostavlja u trci za Evropu do samog kraja, svaki drugi rezultat nas iz te trke briše i mi znamo šta nam je činiti. Želimo trijumf, dobro smo radili tokom sedmice i daćemo sve od sebe da osvojimo tri boda. Protivnik je za respekt, i oni su u sličnoj poziciji kao i mi, tako da očekujem otvoren meč. Oni tako i igraju, a na nama je da se nametnemo, da budemo odgovorni, agresivni i maksimalno fokusirani tokom svih devedeset minuta. Njima zbog žutih kartona neće igrati ponajbolji pojedinac Banjac, ali to ne sme da nas opusti, jer oni imaju 'dugačku' klupu. Bićemo kompletni i TSC-u ćemo suprotstaviti najjači tim, odnosno onaj za koji smatramo da može da nam donese pobedu. Treba nam podrška, mnogo nam je važan ovaj meč i zato pozivam publiku da dođe na Čair i ponese nas ka trijumfu", rekao je Radoslav Batak.

RASPORED KANDIDATA ZA EVROPU:

VOŽDOVAC (49 bodova):

Partizan (D)

Crvena zvezda (G)

RADNIČKI NIŠ (48 bodova):

TSC Bačka Topola (D)

Partizan (G)

TSC BAČKA TOPOLA (48 bodova):

Radnički Niš (G)

Vojvodina (D)

Plasman na kraju prvog dela sezone:

4. TSC 41 bod

5. Radnički 40 bodova

6. Voždovac 40 bodova

SUPER LIGA, PLEJ-OF, 36. KOLO:

Petak:

18.30 (3,10) Radnički Niš (3,10) TSC (2,45)

Nedelja:

16.30 (2,35) Vojvodina (3,35) Čukarički (3,05)

18.30 (23,0) Napredak (10,0) Crvena zvezda (1,10)

Ponedeljak:

16.30 (18,0) Voždovac (7,75) Partizan (1,15)



tagovi

TSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara