Fali još samo pečat

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.10.18. | 11:57

Iliti bod u poslednjih 180 minuta kvalifikacija kako bi Orlići overili vizu za Italiju. Danas je prva šansa na Karađorđu protiv Austrijanaca...

Mlada reprezentacija Srbije čvrsto drži prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi za Evropski šampionat u Italiji dogodine. Šest bodova više od prvog pratioca Austrije daje nam određenu sigurnost na dva kola pre kraja, ali opuštanja nema. Pogotovo što baš ta Austrija u danas stiže u Novi Sad (početak 18.00).

Situacija je potpuno jasna: Orlićima je potreban bod od preostalih šest kako bi overili plasman na završni turnir. Austrijancima igra samo pobeda na Karađorđu, te da se nadaju senzaciji u poslednjoj rundi, kada Đorovićevi izabranici dočekuju Jermeniju.

Izabrane vesti

Naš selektor još jednom nije mogao da računa na sve raspoložive snage, ali momci koji su u najvećoj meri izneli teret ovih kvalifikacija tu su: Pantić, Jović, Gajić, Ranđelović, Sveta Marković, Vule Jovanović...  Austrijanci su odigrali ispod svojih mogućnosti ove kvalifikacije. Tim koji u svojim redovima ima već prekaljene bundesligaške igrače poput Lajmera iz Lajpciga, Dansa iz Augzburga, Poša iz Hofenhajma, Fridla iz Verdera, te Vebera iz Ajaksa, sjajnog Hanesa Volfa iz Salcburga... svakako je slovio za favorita grupe 7. Ali upravo trijumf Srbije u prvom međusobnom meču (3:1) odredio je sudbinu Austrijanaca.  

Većina ovih zvezdica iz austrijskog tima neće biti večeras u sastavu, pa je realno očekivati da naši momci iskoriste prvu meč loptu. Pobeda ili remi, manje je važno.
"Ako u predstojeće dve utakmice ne uzmemo bod onda i nismo za EP", jasno poručuje desni bek našeg tima Milan Gajić. " Želimo da posao završimo već danas. Da ne ulazimo u bespotreban vid presije i pristiska. Svi smo zdravi i spremni, trebalo bi sve da bude na nivou".


SRBIJA - AUSTRIJA
(TV Arena sport, 18,00)

Novi Sad. 
Stadion: Karađorđe. 
Sudija: Stjuart Otvel (Engleska).

Srbija (4-2-3-1): Radunović - Gajić, Jovanović, Marković, Bogosavac - Mašović, Denić - Ranđelović, Pantić, Lutovac - Jović.

Austrija (4-2-3-1): Šlager - Baumgartner, Lajnhart, Veber, Fridl - Ljubić, Danso - Prokop, Honsak, Ulman - Kvasina.


Selektor Goran Đorović hvali protivnika i smireno poručuje:
"Moramo da uđemo maksimalno koncentrisano i ozbiljno. Takav pristup nas je i doveo u ovakvu situaciju, da sa prve pozicije čekamo finiš takmičenja. Poštujemo Austrijance. Sve je sada u drugom planu, sve snage usmerili smo na današnji okršaj"

Austrijanci bolje igraju na strani u ovim kvalifikacijama. Posle poraza od Rusije (0:1) sve su ubedljivo dobili – dva puta po 5:0 (Jermenija, Gribraltar) i jednom 4:0 (Makedonija). Srbija je slavila u sva tri meča pred svojim navijačima, dva puta dosta teško (Makedoniju 2:1 i Rusiju 3:2). Na mečevima Orlića u Novom Sadu u proseku pada čak četiri pogotka. Te bi informacije mogle da koriste kladiocima...

A kada je u pitanju takmičarski motiv Austrijanaca za njega se "ne treba brinuti". Imaće ga gosti na pretek iako su miljama daleko od prvog mesta, jer oni su trenutno četvrti na tabeli drugoplasiranih selekcija. A poznato je da četiri najbolja drugoplasirana tima idu u doigravanja, te da se dva kvalifikuju na završni turniru uz devet pobednika grupa i domaćina Italije.  

KVALIFIKACIJE ZA EP U ITALIJI U21

GRUPA 7

9. kolo
18.00: Srbija - Austrija
18.00: Rusija - Makedonija

10. kolo (16. oktobar)
14.30: Makedonija - Gibraltar
18.00: Srbija - Jermenija
18.00: Austrija - Rusija

TRENUTNA TABELA DRUGOPLASIRANIH SELEKCIJA
(Četiri najbolja tima na kraju takmičenja igraće baraž utakmice, posle čega ćemo dobiti dva poslednja učesnika završnog turnira)


tagovi

orlićiEURO U21Goran ĐorovićMilan Gajićkvalifikacije za ep u21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara