Falilo samo lonče za kafu: Milojević o svemu - Ajaksu, Liverpulu, finalu Lige šampiona, Adiju Hiteru, sjajnom Kostiću...

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.04.19. | 14:27

Ponajmanje o Čukaričkom... I bilo je vrlo zanimljivo

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević došao je danas na redovnu konferenciju za medije uoči sutrašnje utakmice sa Čukaričkim sa željom da govori o predstojećem rivalu, ali što izgubljena draž u šampionskoj trci, što zanimljivi dani iza nas kada su dešavanja u ewvropskom kupovima u pitanju odvela su priču u potpuno drugom pravcu.  

Prisutne novinare zanimalo je mišljenje stratega Crvene zvezde o Ajaksu, Liverpulu, Napoliju...a pošto je ovaj prihvatio izazov konferencija se pretvorila u pravu malu analizu četvrtfinalnih utakmica Lige šampiona i Lige Evrope. 

Izabrane vesti

Liverpul i njegovi rezultati posebno su zanimljivi za zvezdaše, jer to je tim koji su crveno-beli tukli na Marakani, a sada se Klopova četa nalazi na korak od finala, na dva koraka od najvrednije klupskog trofeja na svetu. Na konstataciju da su Redsi baš lako izbacili Porto, Milojević je kazao:
"Onaj Liverpul što smo mi slučajno pobedili, je l tako?", počeo je ironično, pitanjem za sedmu silu, prenose Sportske.net.

Liverpul i Napoli bili su sa Zvezdom u grupi. Napolitanci su ispali od Arsenala, Englezi su i dalje u igri za evropski tron. Oba tima daleko su dogurala...
"Sve ste sami rekli, nemam šta da dodam".  

Senzacija je, ipak, Ajaks?
"Ja im sa ove pozicije stvarno čestitam. Kao čovek iz struke možete mnogo da naučite od njih. Ono kad postavite pitanje: a gde to može fudbal dalje? Eto gde može. Drago mi je da se vratila ta Ajaksova škola, pričamo o De Lihtu, De Jongu, ostalim igračima. Drago mi je, uživao sam gledajući. Biće interesantno protiv Totenhema, ja bih čak voleo...neću da prognoziram, loš sam prognozer. Eto, voleo bih da Ajaks ispadne u Ligi šampiona, a da osvoji titulu u Holandiji, da tako kažem, pošto uvek bude sve suprotno od onoga šta prognoziram", kroz smeh je prokomentarisao Milojević. 

Priča se dalje proširila i na Ajntraht za koji igraju trojica Srba i koji je sinoć izbacio Benfiku.
"Divno, divno. Kostić je fenomenalan igrač, svaki put kad ga gledam... Luka Jović, Mijat Gaćinović, pokazivali su ovde potencijal. Ne znam da li je ovo zenit igračkih mogućnosti, ali jako su blizu. To pokazuje da u našem prvenstvu ne možemo da postignemo da igrači budu to što jesu. To pokazuje, kao i u životu, da treba praviti prave izbore, u koji klub treba da odete. Lično sam upoznao njihovog trenera Adija Hitera kada sam bio trener Čukaričkog, a on Salcburga. Toliko jednostavno igra da je to na mene ostavilo snažan utisak. Drago mi je zbog njega. On je Austrijanac, a voli igrače sa Balkana. I oni su mu nosioci igre. Svaka čast"

Rezultati nekih manje bogatih timova ove sezone pokazuju da bi greh bilo zatvoriti Ligu šampiona, zar ne?
"Svet ide u drugom pravcu... Materijalno je pojelo ovaj svet. To je, nažalost, vrednost i izgleda da će materijalizam prevladati, da će sve otići u pravcu zatvaranja lige", realan je Milojević.

A ko će ove godine u finale LŠ? Da li je realno englesko finale?
"Kako smo krenuli, sad samo da stavimo lonče za kafu, pa da pričamo o svemu", nasmejao se još jednom Milijević, ali nije odbio da odgovori ni na ovo pitanje: "Realno je, zašto da ne? Ono što možemo da komentarišemo je VAR. Opet ide ta tehnologija da pomaže koliko god da može. A ostalo, da bilo šta prognoziramo, biće priča samo da bi se pričalo"

Dođe nekako na red i taj Čukarički...
"Pričali pre samog plej-ofa, kad uđete u osam najboljih ekipa svaka utakmica je derbi za sebe. Idemo ekipi koja je u vrhu, stabilan superligaš, sa tendencijom da napreduje iz godine u godinu i koja dobro i kvalitetno igra na domaćem terenu. Biće vrlo teško"

Kada je zdravstveni bilten u pitanju Milojević je poručio da Boaći sigurno neće igrati, ali to nije sve.
"Ima nekih igrača sa kojima ćemo danas razmotriti situaciju. Videćemo koliko ćemo ih izlagati naporima. Imamo i igrače koji su na granicama žutih kartona. Ovo je najbitnija utakmica u sezoni, to je moja filozofija, prva naredna utakmica je najbitnija, a to je Čukarički i pripremamo tim za utakmicu protiv Čukaričkog", zaključio je Milojević. 

Foto: MN Press


tagovi

Vladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara