Dijego Kosta i Tomaš Vaclik
Dijego Kosta i Tomaš Vaclik

Fantomski penal Gudelja, pa kompenzacija za aspirin! Varničilo u derbiju Sevilje i Atletika (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.11.19. | 20:25

Na kraju ipak 1:1

Svega je bilo, samo ne pobednika! Sevilja i Atletiko odigrali su uzbudljiv derbi 12. kola Primere u kojem su Andalužani posle retke greške Jana Oblaka prvi stigli do gola, ali su na kraju gosti iz Madrida bili bliži pobedi, koja im je ipak izmakla nakon što je Dijego Kosta promašio nepostojeći jedanaesterac, da bi im sudija Hoze Gonzalez u sudijskoj nadoknadi “ukrao” jedan čist penal. Na kraju, meč je završen podelom plena – 1:1.

Real je tako ostao jedini tim koji je je savladao Sevilju na ”Sančez Pishuanu”, a Atletiku ostaje da žali što nije ponovio podvig gradskog rivala kad je već imao šansu. Tu jednu pravu doduše nije ni zaslužio, ali je sudija Gonzalez šokirao domaću publiku sviravši penal za goste nakon prekršaja Nemanje Gudelja nad Kokeom. Nije problem ni sam taj faul, mada nije bilo sasvim jasno da li je kontakta uopšte i bilo, no to što je Koke sa loptom u nogama već bežao iz Seviljinog kaznenog prostora i ako ga je Gudelj i dotakao – a ponavljamo da to nije sigurno – onda je to bio faul van šesnaesterca.

Izabrane vesti

Gonzalez se ipak prevario, ali pravda je ispunjena kada je Tomaš Vaclik odbrani udarac Dijega Koste sa kreča. Baš ga nije hteo gol večeras. Pre toga je i zatresao mrežu, ali je taj pogodak opravdano poništen zbog ofsajda.

Posle tog Kostinog promašaja Sevilja je bila ta koja je u poslednjih 20 minuta više pretila, imala je i neke solidne pokušaje, ali se čini da je priliku propustila još ranije. Đulen Lopetegi je naime u prvom poluvremenu u potpunosti uštopovao Atletikovu navalu. Velike zasluge za to pripadaju baš Nemanji Gudelju, koji je bez obzira na taj penal bio jedan od boljih igrača na terenu. Gurnuo ga je Lopetegi između Frana Vaskeza i Evera Banege i Jorgandžije su u prvom poluvremenu bile anestezirane.

A kad se na to doda i retka greška Jana Oblaka, nije ni posebno iznenađenje što su Andalužani na poluvremenu imali gol prednosti. Banega je centrirao, Vaskez odlično zahvatio tu loptu, ali utisak je da je Oblak morao bolje da reaguje. Mora nekad da se desi i njemu. Previše je već puta on spašavao Atletiko.

Problem Sevilje bio je taj što je u drugom poluvremenu rešila da prepusti loptu Madriđanima i peca ih na kontre. Međutim, tu šansu nije dočekala, a iako je Atletiko u suštini defanzivan tim nije nimalo prijatno kad te napadne svom svojom silinom. U 55. minutu taj poništeni gol Koste, a u 60. i ovaj jedan priznati. Alvaro Morata je bio strelac, Santjago Arijas asistent, ali je lavovski deo posla napravio Anhel Korea, koji je prethodno izbacio Kolumbijca na krilu.

Zatim i taj penal koji je Kosta “fulao”, da bi u nadoknadi još jednom “zablistao” sudija Gonzalez, ovog puta je “kompenzovao” time što je svirao faul zbog toga što su Atletikovi igrači napravili faul dok su pokušavali da iščačkaju loptu iz nogu Žila Kudnea koji je prethodno zaustavio Moratin šut na gol liniji. Problem je samo što je taj šut zaustavio – rukom u padu. Gonzalez to nije primetio i Sevilja je sačuvala bod kod kuće.

ŠPANIJA 1 - 12. kolo

Subota

Espanjol - Valensija 1:2 (1:0)
/Roka 31 penal - Pareho 69 penal, Gomez 80/

Levante - Barselona 3:1 (0:1)
/Kampanja 62, Majoral 63, Radoja 68 - Mesi 34. penal/8

Sevilja - Atletiko Madrid 1:1 (1:0)
/Vaskez 28 – Morata 60/

21.00:  (1,25) Real Madrid  (6,50)  Betis (10,00)

Nedelja

12.00:  (2,15) Valjadolid  (3,05)  Majorka (3,90) 
14.00:  (1,95) Viljareal  (3,45)  Atletik Bilbao (4,00) 
16.00:  (2,15) Osasuna  (3,00)  Alaves (3,90) 
18.30:  (2,65) Selta (3,00) Hetafe (2,90) 
18.30:  (2,45) Leganes  (2,95)  Eibar (3,30) 
21.00:  (3,00) Granada (3,10)  Real Sosijedad (

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara