Luiš Figo (©Reuters)
Luiš Figo (©Reuters)

Figo: Evropska premijer liga će uništiti fudbal

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.10.20. | 12:53

„Sve se svodi na pohlepu“, kaže Portugalac

Nova ideja koja je odmah po lansiranju zaparala fudbalsko nebo – Evropska premijer liga. Ideja je potekla od FIFA, potpomognuta bogatim biznismenima, a po njoj bi trebalo da se najveći klubovi kontinenta spoje u jednu ligu, poput košarkaške Evrolige i da igraju između sebe.

Za one „male“, koji nekako nađu put kroz kvalifikacije Lige šampiona, tu ne bi bilo mesta. I dok su neki već dali saglasnost, kao Liverpul i Mančester junajted, a priča se da Real Madrid najviše „gura“, ima i onih koji se protive.

Izabrane vesti

Jedan od njih je Luis Figo, legendarni as Reala i Barselone, koji smatra da će fudbalski elitizam uništiti ovaj sport.

Ono što sam pročitao kao ideju za stvaranje superlige uništiće fudbal ovakav kakvim ga znamo. Sve se svodi na pohlepu i čuvanje igre za samo nekoliko elitnih klubova, dok će ubiti ostale klubove i lige koje navijači vole. Fudbal bi trebalo da ujedinjuje. Svi bi trebalo da budemo protiv (ove ideje)“, stoji u poruci koju je Figo napisao na Tviteru.

Informaciju o kreiranju novog takmičenja prvi je objavio Skaj sport, koji je otkrio i da je spremna finansijska konstrukcija i da bi budžet iznosio šest milijardi dolara! U prevodu, nešto više od pet milijardi evra. Sredstva bi kroz neku vrstu zajma obezbedila američka multiinvesticiona banka Džej Pi Morgan, kojoj bi se novac vratio kroz TV prava.

Kao ključni faktori u osnivanju Evropske premijer lige se navode španska investiciona kompanija "Key Capital Partners" i Realov predsednik Florentino Perez.


tagovi

Liga šampionaReal MadridLuiš FigoEvropska premijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara