Foto: AFP
Foto: AFP

Flamengo sve rešio u prvom meču: Gremio za poluvreme primio četiri gola sa igračem više (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.08.21. | 05:40

Ubedljiv trijumf crveno-crnih - 4:0 (0:0)

Revanš mečevi su na programu tek za 20 dana, ali Flamengo već polako može da se fokusira na dvomeč polufinala Kupa, jer je u prvoj utakmici četvrtfinala na gostovanju Gremiju već odradio čitav posao - 4:0 (0:0).

Razlika u klasika između dva velikana toliko uočljiva da su Rubronegri i pored činjenice da su najveći deo drugog poluvremena igrali sa igračem manje slavili vrlo ubedljivo. I pride su sva četiri gola primili u drugih 45 minuta, od kojih tri kao brojčano inferiorniji tim.

Izabrane vesti

Gremio se nije dao u prvom poluvremenu, štaviše, bio je konkretniji, a kada je desni bek gostiju, iskusni Maurisio Isla, u smiraj prvog poluvremena zaradio isključenje, očekivalo se da klub iz Porto Alegrea naplati inicijativu.

Međutim, hladan tuš sačekao je domaćina početkom drugog dela. Flamengo je iz drugog udarca u okvir protivničkog gola stigao do vođstva u 53. minutu, kada je udarac Vijane posle odbitka uz dosta sreće završio iza leđa Šapeka. Nije iznenađujuće primljen gol previše uticao na moral domaćina, samo dva minuta kasnije Alison je zatresao prečku Flamenga, nedugo zatim i Migel Borha udarcem glavom sa desetak metara naterao iskusnog Dijega Alveša na intervenciju. Izdržali su crveno-crni nalete domaće ekipe i u finišu meča zadali fatalan udarac rivalu. Rezervista Mateuzinjo je povukao kontru sa svoje polovine, zakuvao loptu ispod ruke za još jednog igrača koji je ušao sa klupe, Mišela, a ovaj preciznim udarcem ubio moral domaćoj ekipi.

Bio je to udarac od kojeg se fudbaleri Gremija nisu oporavili, što su raspoloženi i motivisani rezervisti Flamenga iskoristili i u nadoknadi sa još dva pogotka, Rodinei u prvom, Vitinjo sa bele tačke u sedmom minutu, otklonili mogućnost za bilo kakvu neizvesnost u revanšu. Između trećeg i četvrtog gola defanzivac domaće ekipe Vanderson dobio je direktan crveni karton.

BRAZIL, KUP - ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Sreda

Atletiko PR - Santos 1:0 (1:0)

/De Souza 17/

Četvrtak

Gremio - Flamengo 0:4 (0:0)

/Vijana 53, Mišel 85, Rodinei 90+1, Vitinjo 90+7pen/

Sao Paulo - Fortaleza 2:2 (0:0)

/Riđoni 69, 79 – Pikaču 84, Romarinjo 90+3

Petak

02.30: (3,80) Fluminense (3,25) Atletiko Mineiro (1,95)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

FlamengoGremio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara