MIjat Gaćinović (©Starsport)
MIjat Gaćinović (©Starsport)

Gaćinović: Hofenhajm u top sedam klubova u Nemačkoj, ali idem ako ne budem igrao

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.06.22. | 08:57

“Sada ima mnogo više opcija nego na zimu”, kaže povremeni srpski reprezentativac za Mozzart Sport

Budući da se nije naigrao u Hofenhajmu u jesenjem delu sezone, Mijat Gaćinović zimus je odlučio da ode na pozajmicu u Panatinaikos. Tražio je sredinu gde će moći da igra redovno, što je i dobio kod srpskog stručnjaka Ivana Jovanovića. Bio je konstantan, pružao dobre partije za Zelene i sa njima osvojio grčki Kup, prvi trofej za atinske Zelene još od 2014. godine. U finalu je protiv PAOK-a izborio jedanaesterac, preko kojeg su stigli do pehara. Osetio je i čar jednog od najvećih gradskih derbija na svetu. U oba navrata slavio je protiv Olimpijakosa, a u prvom meču namestio i gol.

Ta je pozajmica istekla i vraća se u Nemačku. U narednom periodu nastojaće da se nametne novom treneru Hofenhajma Brajtenrajteru, uz nadu da bi mu kvalitetne partije u Bundesligi mogle doneti i poziv za Mundijal u Kataru. U Atini je shvatio – minuti su ipak najznačajniji.

Izabrane vesti

Bila je veoma dobra odluka što sam otišao baš u Panatinaikos na pozajmicu jer sam dosta dobro odigrao polusezonu. To se ispostavilo kao pun pogodak. Veoma sam zadovoljan što smo osvojili dugo čekani trofej Kupa, ali naravno i zato što sam igrao konstantno na visokom nivou. Još prošlog leta razmišljao sam da napustim Hofenhajm, ali mi je rečeno da ću igrati redovno. Na kraju to nije bilo tako, pa sam zimus odlučio da odem negde gde ću dobiti priliku da igram mnogo više. Pozajmica je istekla i sad se vraćam u Hofenhajm”, kaže 27-godišnji Gaćinović u razgovoru za Mozzart Sport.

Trenutno mu je cilj da se u Hofenhajmu kod novog trenera izbori za veliku minutažu. Ukoliko pak u tome ne uspe, potražiće novu sredinu.

Hofenhajm je vrhunski klub, sa mnogo dobrih igrača. Stigao je i novi trener tako da ću videti sa njim da li će računati na mene odnosno da li ću igrati redovno. Bilo bi jako dobro ako budem igrao kao što je bio slučaj u prvoj sezoni jer je Hofenhajm trenutno u top sedam klubova u Nemačkoj. Ukoliko tako ne bude, možda bih potražio i neki transfer. Sad ima mnogo više opcija nego na zimu. Tada nisam igrao dovoljno tokom prve polusezone, pa samim tim bilo mi je i teže naći klub u kojem ću dobiti veliku minutažu”.

Gaćinović je osetio draž jednog od najvećih gradskih derbija na svetu, između Panatinaikosa i Olimpijakosa. U oba meča slavio je njegov tim, a u jednom derbiju zabeležio je asistenciju.

U Grčkoj ima mnogo velikih klubova i dosta timova koji su veliki rivali Panatinaikosu. Naravno, sigurno je najveći rivalitet sa Olimpijakosom. Tamo su navijači mnogo ludi za svojim klubovima, slično kao i kod nas, ako ne i još više. Drago mi je što sam imao priliku da iskusim čari tog derbija, ali i sreću da oba puta pobedimo najvećeg rivala”.

Kao bivši igrač Stare dame sa kojom je osvojio Kup, veruje da sa novom upravom dolaze bolji dani za Vošu, uz napomenu da treba biti strpljiv.

Prošla sezona je bila poražavajuća za Vojvodinu. Svi su svesni toga. Čuo sam da je sad krenula mnogo pozitivnija priča i da se dosta toga dobrog dešava u klubu. Nadam se da će se to preneti i na teren. Naravno, stučnom štabu i momcima treba dati vremena jer treba dosta toga da se promeni. Ne treba očekivati da će sve odmah biti idealno. Poznajem ljude iz stručnog štaba, radi se o dobrim stručnjacima. Verujem da će igrači uz pomoć svih u klubu napraviti mnogo bolji rezultat u predstojećoj sezoni”.

Gaćinović je bio standardan u reprezentaciji za vreme mandata Slavoljuba Muslina. Kasnije pod palicom Mladena Krstajića, nije otputovao na Mundijal u Rusiju pre četiri godine. Iako nije igrao u kvalifikacijama, nada se da bi se dobrim partijama mogao nametnuti selektoru Draganu Stojkoviću.

Svima je očigledno da reprezentacija igra ofanzivno i jako kvalitetno. Za sada sve izgleda odlično i verujem da će se nastaviti u istom ritmu. Kada je reč o pozivu za Mundijal, pomalo je nezahvalno sad pričati o tome jer nisam bio deo ove ekipe koja je izborila SP. U tim trenucima nisam igrao ni u klubu, pa je svakako i to uticalo... Međutim, ako sad u klubu budem igrao na visokom nivou, verujem da bi mogao uslediti poziv selektora”, zaključio je vezista Hofenhajma Mijat Gaćinović.


tagovi

Mijat Gaćinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara