Galata bi lakše kroz finale da Fatih Terim nije kažnjen

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.08.19. | 12:20

Trofejni trener Galatasaraja zbog nedoličnog ponašanja odavno je zaradio spuspenziju koju služi na meču sa Akhisarom

Galatasaraj u finale Superkupa Turske ulazi sa pomoćnim trenerom, budući da Fatih Terim nadaleko čuveni trener kluba mora da odsluži kaznu zbog nedoličnog ponašanja na prošlosezonskoj utakmici sa Bašakšehirom. Biće to veliki hendikep za Galatu koja je s njim osvojila osam prenstvenih trka, tri Kupa Turske, uključujući i onaj iz protekle sezone u kom je baš u finalu takmičenja u maju tukla Akhisar sa 1:3. I ne samo to, Terimu se na čast stavlja i četiri Superkupa, pa i možda najvažniji trofej sa Galatasarajom, odnosno osvojen Kup UEFA u sezoni 1999/2000.

Ipak, daleko do toga da će u Ankari Akihisar komotno moći da se rastrči, odnosno da se bez bojazni nada ponavljanju finala istog ovog takmičenja iz 2018. godine, kada je Galata na Konjinom stadionu pala u penal seriji nakon 1:1 u regularnom delu i nastavcima. Inače, ni jedan tim nema zabranu za igrače, odnosno treneri su slobodni da raspolažu sa onim što imaju. Trenutno se ne zna da li će Akhisarov Hasan Ali Adigizel, nekadašnji član mladih nacionalnih selekcija uoptše i doći u obzir za sastav zbog povrede koja ga muči. Galatasaraj neće računati na Senegalca Mbaje Dijanja koji odmara Kupa afričkih nacija u kom je branio boje svoje države.

Izabrane vesti

I to bi bilo sve, mada nije loše podvući da je Galata u poslenje vreme, na prijateljskim utakmicama igrala jako efikasno. Deluju kao sve uigraniji, pa ne čude ni pobede nad Panatinaikosom i Bordoom, posle posrtanja pred Augzburgom i Lajpcigom.

Superkup Turske – finale
20.30 (1,28) Galatasaraj (6,00) Akhisar (9,50)

* Kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara