Pešić: Nekada nije važno samo pobediti, važan je i način na koji se dolazi do trijumfa

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.03.20. | 11:20

Strateg Barse nije bio najzadovoljniji igrom koju su njegovi igrači prikazali protiv Albe

Odlično igra Barsa u poslednje vreme u Evroligi. Klub iz Katalonije je nanizao čak osam vezanih pobeda i obezbedio je učešće u plej-ofu na sedam kola pred kraj takmičenja. Poslednji u nizu bio je trijumf protiv Albe u Berlinu koji je došao, doduše, nakon dosta muke i rešen je tek u poslednjim sekundama.

Zbog toga je trener Barse, Svetislav Pešić odmah istakao da mu nije baš sve bilo pravo, uprkos važnom trijumfu.
„Za mene, važan je način na koji se dolazi do pobede i šta sve možemo da naučimo iz utakmice ukoliko je dobijemo ili izgubimo. Možeš da uživaš u pobedi, ali moramo da definištemo da nekada „samo“ pobediti nije dovoljno“, rekao je Pešić, a onda je dodao:
„Volim da dam konačnu ocenu timu kada se sezona završi, jer tokom sezone postoji dosta stvari koje mogu da se poprave“, podvlači strateg Blaugrane.

Izabrane vesti

Približava se završnica sezone, pa oprez mora da bude na najvišem mogućem nivou.
„Dolazi plej-of i možeš da izgubiš mnogo više nego što je to bio slučaj ranije. Zbog toga treneri ne mogu da budu zadovoljni samo zbog činjenice da je produžen niz pobeda“, ističe Pešić.

Nakon toga, srpski trener je istakao da nije kritikovao igrače nakon pobede u Berlinu, već da je hteo da napravi jasnu razliku.
„Moraš da napraviš razliku između ocene, kritike i napada. Ja ne kritikujem, niti napadam, samo ocenjujem. Moj je posao i odgovornost da dajem ocene, naročito na konferenciji za medije. Ne mogu da dođem i samo da pričam lepe stvari. Želim da vidim gde smo kada pobeđujemo ili gubimo. Ne mogu da upotrebim reč kritika, kada je nisam koristio za ovaj tim“.

Za predstojeći meč, koji Barselona igra već večeras protiv Bajerna, Pešić ističe da će biti podjednako nezgodan kao i prethodni.
Igrali smo pre nekoliko desetina sati, stigli smo ovde sinoć u četiri ujutru i moramo da se spremamo da odigramo meč protiv tima koji igra veoma dobro, ali nema dovoljno sreće. Gube utakmice u poslednjim sekundama, baš kao Baskonije pre par dana. Imaju dosta kvaliteta i siguran sam da nas čeka napet meč. Trče dobro, jaki su fizički i imaju kvalitet na skoku. Moraćemo da nastupimo do svojih granica ukoliko želimo da dođemo do nove pobede“.

Sa druge strane, čini se da Pjer Oriola ne dočekuje meč sa tolikim žarom kakav ima Svetislav Pešić.
„Igramo protiv rivala koji se ne bori za plej-of, ali koji ima talenta i kvalitetnih košarkaša. Prvi su u svom prvenstvu, a dobijali su neke teže mečeve poput onog protiv Makabija. Doći će u Blaugranu da nas namuče, to je sigurno. Plasirali smo se u četvrtfinale. Naredni cilj je da obezbedimo prednost domaćeg terena. Zato je susret sa Bajernom važan, svaki rival je podjednako bitan“, zaključio je Oriola.

Utakmica između Barselone i Bajerna igra se večeras sa početkom od 21.00, a sudiće je i jedan srpski arbitar, Milivoje Jovičić. Glavni arbitar je Matej Boltauzer iz Slovenije, dok je treći sudija Mišel Rosi iz Italije.

EVROLIGA - 28. KOLO

Četvrtak
Zenit – Žalgiris  76:75 (66:66)
/Albisi 19  - Lendejl 27/

Panatinaikos – CSKA Moskva  66:97
/Tomas 12 – Hilijard 21/

Real Madrid – Asvel  87:78
/Kerol 19 – Žan-Šarl 13/

Valensija – Olimpija Milano  81:83 (65:65)
/Abalde 21 – Rodrigez 16/

Petak
18.00: (1,70) Himki Moskva (14,5) Fenerbahče (2,30)
18.30: (1,15) Anadolu Efes (14,5) Olimpijakos (6,00)
19.00: (2,55) Crvena zvezda (14,5) Makabi Tel Aviv (1,60)
21.00: (1,45) Baskonija (15,0) Alba Berlin (3,05)
21.00: (1,07) Barselona (25,0) Bajern (8,50)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara