Egeštajn, Verner i Maks
Egeštajn, Verner i Maks

Germanizacija Borusije: Tri ekskluzivna pojačanja za leto

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.02.19. | 17:10

Veliki planovi na Vestfalenu

Lider Bundeslige Borusija iz Dortmunda nanišanila je tri ekskluzivna letnja pojačanja i to Tima Vernera (Lajpcig), Maksimilijana Egeštajna (Verder) i Filipa Maksa (Augzburg), objavio se ŠportBild.

Isti izvor navodi da na Vestfalenu planiraju "germanizaciju" prvog tima Milionera, pošto je kapiten Marko Rojs trenutno jedini reprezentativac Pancera u sastavu trenera Lusijana Favra

Izabrane vesti

Timo Verner, čiji ugovor ističe u junu 2020. godine, ne krije da bi želeo da se preseli u Bajern iz Minhena, ali pošto je naš Luka Jović prioritet Nika Kovača za leto, fudbaler Lajpciga mora da razmisli i o alternativama.

Nemački reprezentativac već je obavešten u Lajpcigu da će sigurno biti prodat na leto ukoliko ne potpiše novi ugovor, pa bi Borusija mogla da ga angažuje već ovog proleća, ukoliko Liverpul ne bude pokazao inicijativu. 

Slično kao Verneru, i vezisti Verdera Maksimilijanu Egeštajnu ugovor u Bremenu ističe 2020, ali je klub sa Vezera raspoložen da potpiše novi sporazum, iako 22-godišnji vezista okleva da otpočne pregovore.

Egeštajn ima sjajnu sezonu, dao je šest golova na 25 utakmica, a trenutna cena mu je negde oko 20.000.000 evra. Tokom zime ovaj vezista se spominjao i kao velika želja Tomasa Tuhela i Pari Sen Žermena.

Otprilike istu svotu Borusija bi trebalo da izdvoji i za levog beka Augzburga Filipa Maksa koji je takođe na meti lidera Bundeslige. Sa svojim ofanzivnim kvalitetima, 25-godišnji bek smatra se idealnim pojačanjem na Vestfalenu. Prošlog leta Pep Gvardiola ga je skautirao i za Mančester Siti. 

Kao moguća alternativa za Maksa u Dortmundu spominje se i Brazilac Rožerio (21), levi bek Juventusa na pozajmici u Sasuolu, koji se istakao sa 22 nastupa u Seriji A ove sezone.

Foto: Reuters


tagovi

Timo VernerFilip Maks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara