Glavobolje za Čerčesova: Nema Akinfejeva, Džagoeva, Golovina, Kokorina, Smolova...

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.09.18. | 09:17

Zbornaja komanda u problemu pred okršaj s ambicioznim Turcima

Postmundijalska era zvanično počinje za Tursku i Rusiju. Zbornaja komanda posle iznenađujuće dobrog nastupa na proteklom Mundijalu na kome je bila domaćin i stigla čak do četvrtfinala, svoju avanturu u B diviziji Lige nacija otvara gostovanjem Turskoj, koja je globalnu smotru ispratila od kuće. Interesantno, Turci su svoj poslednji meč odigrali pred sam početak Mundijala i to upravo protiv Rusije u Moskvi, meč je završen remijem 1:1.

Bila je to ujedno i peta vezana utakmica izabranika Mirčee Lučeskua bez poraza, pošto su prethodno u četiri prijateljska okršaja zabeležili dve pobede kod kuće protiv Republike Irske i Irana, ali i podelili plen na gostovanjima Crnoj Gori i Tunisu. Iskusni rumunski strateg stigao je na kormilo Turske krajem kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, kada je već bilo jasno da su šanse da se selekcija nađe na globalnoj smotri ravne osvajanju iste. Reprezentacija u tom periodu nije beležila dobre rezultate, a očigledno se i Lučesku navikavao na novi posao. Upravo zbog toga i ne čudi da su Turci u poslednja četiri kola osvojili samo četiri boda, i to posle trijumfa nad Hrvatskom i remija s Finskom, dok su izgubili na strani od Ukrajine i kod kuće od Islanda. Sada Turska sa mnogo većim ambicijama ulazi u Ligu nacija, tako da već u ovom duelu s Rusima ne treba očekivati kalkulacije. Na raspolaganju su svi sem rovitog Topraka.

Izabrane vesti

Za selekciju Rusije smo već rekli da je na ovogodišnjem Mundijalu napravila senzaciju plasmanom u četvrtfinale, s obzirom na to da su mnogi predviđali da čak neće proći ni grupnu fazu. Ipak, Baćuške su sve demantovale uprkos problemima s izostancima, ali i veoma slabim rezultatima u prijateljskim mečevima. Ispali su od Hrvatske, a u Rusiji nisu bili previše tugovali zbog čega je na klupi i dalje selektor Stanislav Čerčesov. I sada selektor Zbornaje komande ima problema, jer su povređeni golman Igor Akinfejev, štoper Vladimir Granat, veznjaci Alan Džagoev i Aleksandar Golovin, kao i napadač Aleksandar Kokorin. U odnosu na sastav sa Mundijala nema penzionisanih Sergeja Ignačeviča, Jurija Žirkova i Aleksandra Samedova, ali i Alekseja i Antona Mirančuka, Smolova i Gabulova.

LIGA B - GRUPA 1

Češka – Ukrajina 1:1 (1:1)
/Šik 4, Konopljanka 45+1/

LIGA B - GRUPA 2

Petak

20.45: (2,25) Turska (3,15) Rusija (3,45) 

 

LIGA B - GRUPA 3

Subota

15.00: Severna Irska - Bosna i Hercegovina

LIGA B – GRUPA 4

Vels – Republika Irska 4:1 (3:0)
/Lorens 6, Bejl 18, Ramzi 37, Roberts 55 – Vilijams 66/

Foto: Action Images


tagovi

TurskaRusijaLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara