"Mladen Živković"
"Mladen Živković"

Golman Radničkog poslao CV Krstajiću, Nišlije se provukle u Lučanima

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.11.17. | 19:03

Mada, mogla je i Mladost da ostane praznih šaka

Mladen ŽivkovićPost traje bez najava da će se uskoro prekinuti. Radnički već šest kola ne zna za pobedu, a kao da je u međuvremenu zaboravio i da igra fudbal. Čast izuzecima poput Saše Stojanovića koji je velemajstorski izveo slobodan udarac za prvenac u novoj sezoni, ali objektivno - Mladost je ta koja bi morala da žali zbog toga što je premijerna utakmica 17. kola Superlige završena rezultatom 2:2.

Jer sudeći po svemu što smo videli na večerašnjem meču bodovi su morali da ostanu u Lučanima. Timu Nenada Milovanovića se međutim obilo o glavu to što se posle ranog vođstva - zasluga Vladimira Simunovića, strelcu autogola već u sedmom minutu - gotovo momentalno povukao u defanzivu.

Izabrane vesti

Prosto, kad je Mladost igrala sa ciljem da napadne protivnički gol, a ne da brani svoj, videlo se da bar trenutno može više od gostiju iz Niša. Ali Radnički ima igrača kakvog Mladost nema - Sašu Stojanovića. Njegov pogodak sa ivice kaznenog prostora sigurno je bio potez večeri.

Taj gol popularnog Cakija malo je razmrdao Radnički, pa smo u narednih 15-ak minuta gledali najbolji period igre Nišlija. Nije tu baš imalo šta videti, ali je barem želja bila prisutna. I nagrađena je u 33. minutu kada je sudija Zoran Široki svirao penal zbog prekršaja Ivana Pešića nad Milanom Pavkovim.

Ostala je dilema: da li je Pešić prvo stigao do lopte ili ne? Publika je očigledno smatrala da jeste, pa se sa tribina zaorilo: "Lopovi, lopovi", dok je Milovanović isključen zbog žestokih prigovora sa klupe. Bilo kako, Pavkov se nije obazirao, već je precizno gađao za svoj 11. gol u sezoni, što ga čini najboljim strelcom Superlige.

Treba pohvaliti taj golgeterski učinak Pavkova, jer Radnički nije baš tim koji umire u lepoti igre i stvara mnogo prilika. Štaviše, ova dva gola protiv Mladosti postigao je iz prvih iole ozbiljnijih akcija. A posle njih - ništa.

Ređale su se šanse Mladosti, Miloša Trifunovića je zaustavila stativa, dok je Mladen Živković u nekoliko navrata spasavao Nišlije paradama na gol liniji pa je pomoćni trener Lučanaca Goran Stanić posle meča šaljivo poručio da bi vršilac dužnosti selektora Orlova Mladen Krstajić trebalo da ga pozove u reprezentaciju Srbije.

Fudbal je međutim surova rabota, pa je Živković kažnjen za verovatno jedinu grešku koju je napravio večeras. Nije najbolje reagovao na jedan snažan udarac sa 20 metara, loptu je odbio samo do linije peterca, a Trifunović je bio tu da je smesti u mrežu za izjednačenje.

I opet ista greška Lučanaca. Povukli su se u naručje golmanu Draganu Rosiću, pa je malo nedostajalo da još jednom budu sankcionisani za protivfudbalsko ponašanje. U sudijskoj nadoknadi, Lazar Arsić je centrirao, a Aleksandar Jovanović glavom uzdrmao prečku.  U nastavku iste akcije, Rosić je uhvatio i novi pokušaj Pavkova, pa je rezultat ostao nepromenjen.

Isti slučaj i sa plasmanom na tabeli. Mada Radnički polako počinje ozbiljno da ugrožava svoj plasman u plej of.

Superliga, 17. kolo:

Petak:

Mladost Lučani - Radnički Niš 2:2 (1:2)
/Simunović 7, Trifunović 75 - Stojanović 19, Pavkov 33pen/

Subota:

16.00: (1,05) Crvena zvezda (12,00) Rad (22,00)
17.00: (2,65) Napredak (2,90) Čukarički (2,80)
17.00: (1,40) Vojvodina (4,20) Radnik (7,75)
17.00: (1,40) Voždovac (4,20) Bačka (7,75)

Nedelja:

13.00: (10.00) Javor  (6,25) Partizan (1,22)
13.00: (2,25) Zemun (3,00) Mačva (3,30)
17.00: (1,30) Spartak (4,70) Borac (10,00)

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Milan PavkovMiloš TrifunovićMladen ŽivkovićMladost LučaniRadnički NišSaša StojanovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara