Screenshot: Twitter
Screenshot: Twitter

Gori Bolonja - stigao Arnautović: Siniša Mihajlović dobio veliko pojačanje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.07.21. | 22:45

Austrijski reprezentativac je doputovao u Italiju, gde će odraditi lekarske preglede i potpisati ugovor sa ekipom srpskog stručnjaka

Odmor je gotov, vreme je za novu avanturu Marka Arnautovića u Italiji. Stigao je austrijski reprezentativac srpskih korena u Bolonju, gde bi uskoro trebalo da potpiše ugovor sa ekipom Siniše Mihajlovića. Ispred hotela u centru grada dočekao ga je veliki broj navijača kluba sa Renato Dalare, koji su uz pesmu i bakljadu pozdravili najnovije pojačanje Rosoblua.

Posle odličnih igara u dresu Vest Hema, bivši igrač Tventea, milanskog Intera, Verdera i Stouka je u julu 2019. godine otišao u Kinu. U transferu teškom oko 26.000.000 evra preselio se u redove Šangaj Porta (tada Šangaj SIPG), gde je dobio platu od čak 17.000.000 evra po sezoni.

Izabrane vesti

Dve godine kasnije, vraća se u Evropu, zaigraće za Mihajlovićev tim, u kojem bi prema pisanjima italijanskog novinara Nikola Skire trebalo da zarađuje 2.700.000 evra. Šangaj će na ime obeštećenja dobiti 3.000.000 evra, tvrdi pouzdani Đanluka Di Marcio.

Arnautović je posle Evropskog prvenstva i odmora danas stigao na Apenine, a u Bolonji ga je dočekao veliki broj navijača. Napravili su sjajnu atmosferu, svesni da bi iskusni napadač mogao da predstavlja veliko pojačanje za Mihajlovićevu ekipu. Orila se pesma, gorele su baklje, a osvanuo je i transparent na kojem je Arnautović prikazan u bojama Bolonje.

Uprava kluba sa Renato Dalare je ovog leta već potrošila 23.000.000 evra. Otkupila je ugovor Muse Beroua i Adame Sumaoroa, dok je iz Spala angažovan Kevin Bonifaci. Kao slobodan igrač je iz Brede stigao talentovani Sidni van Hojdonk, sin proslavljenog holandskog napadača Pjera van Hojdonka.

Za dve godine provedene u Kini upisao je 32-godišnji napadač svega 39 takmičarskih nastupa, ali je uspeo da postigne čak 20 pogodaka. Bolonja će mu biti drugi klub u Serije A posle Intera, sa kojim je 2010. godine osvojio čuvenu tripletu, iako je kao pozajmljeni igrač Tventea upisao samo tri nastupa za ekipu Žozea Murinja.



tagovi

letnji prelazni rok 2021Marko ArnautovićSiniša MihajlovićBolonjaŠangaj Port

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara