Marko Grujić u opremi Liverpula
Marko Grujić u opremi Liverpula

Grujić – najbolji vezista Herte u poslednjih 20 godina! Dominacija protiv Ajntrahta i na zemlji i u vazduhu

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.12.18. | 12:58

„Kompletan igrač“, hvale srpskog vezistu saigrači u Berlinu

Aleksandar Kolarov za Romu, Dušan Tadić za overu Ajaksove pobede, Nemanja Mihajlović u dresu Herenvena, a sjajnu subotu kad je reč o učinku srpskih reprezentativaca širom Evrope upotpunio je Marko Gruijć.  

Bilo je i pre hica pred kraj prvog poluvremena duela sa Ajntrahtom jasno da je Herta u povremenom srpskom reprezentativcu dobila vredno pojačanje, međutim, prvenac na bundesligaškim terenima doveo je struku u Berlinu u stanje euforije.
Marko je najbolji vezista kog je Herta imala u proteklih 20 godina. Klub će učiniti sve kako bi ga zadržao i po isteku pozajmice“, izjavio je posle meča mađarski stručnjak Pal Dardai, i sam nekadašnji vezista plavo-belih, baš u periodu koji navodi.

Izabrane vesti

Dardai ne govori napamet. Mora da je pogledao statistiku, jer ona potvrđuje da je Marko preorao teren u sudaru sa Srbima iz Frankfurta. Osim gola, odigrao je 29 pasova sa procentom uspešnosti 79 odsto, dobio četiri duela na zemlji i čak šest u vazduhu, dva napada rivala presekao i imao devet ispucavanja kojima je odbio nalete Ajntrahta.
Dečko ima sve: ofanzivan kvalitet, defanzivnu stabilnost, snagu, tehniku... Često se priča o tome šta znači pojam „kompletan igrač“, a sve najbrojano vam je potrebno da biste ispunili kriterijume za centrlanog veznog, kao što čini Grujić. Drago nam je što se oporavio od povrede i što ga ponovo imamo na raspolaganju“, hvali našeg igrača štoper Fabijan Luštenberger.

Grujić je po dolasku sa pozajmice iz Liverpula odigrao četiri utakmice posle čega je morao na prinudnu pauzu zbog povrede skočnog zgloba. Čim se vratio na teren počeo je tim iz glavnog grada Nemačke da igra daleko uverljivije: remi sa Hofenhajmom (3:3), te pobede nad Hanoverom (2:0) i Ajntrahtom (1:0).
Pre svega, želeo bih da kažem da smo svi zajedno radili za ekipu. Baš je bila teška utakmica, Ajntraht je pokazao zbog čega je u vrhu tabele. Izabrali smo savršen trenutak da postignemo gol. Posle vođstva smo uspeli da se pregrupišemo i drugo poluvreme odigramo sa daleko više samopouzdanja. Kad sam postigao gol preplavile su me emocije. Izuzetno sam srećan kako je sve ispalo, jer u prethodnom kolu, protiv Hanovera, zamalo da pogodim. Čim smo izborili korner, osetio sam da ću zatresti mrežu. Ovo je bitna pobeda za nas, pošto smo ponovo među šest najboljih ekipa u ligi“, naciljao je Grujić.

Herta je preskočila Hofenhajm i izjednačila se sa jučerašnjim takmacem, a do zimske pauze igra sa Štutgartom i Augzburgom, te Leverkuzenom, što je šansa da dodatno uveča bodovni saldo.
„Grujić daje poseban ton našoj igri, što bez njega ne bismo imali. Izuzetno mi je drago što je postigao odlučujući gol. Naporno je radio posle povrede i sad mu se to isplaćuje“, ocenio je australijski vezista Metju Leki, dok Devi Zelke primećuje uticaj na stabilonost ekipe kad je Srbin na terenu. „Marko je fudbaler koji povezuje odbranu i napad, baš je sjano što je dao gol baš ispod tribine sa našim navijačima“.

FOTO: Reuters


tagovi

HertaMarko GrujićPal Dardai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara