Hadson Odoi dobio zabranu odlaska, Čelsi rizikuje da izgubi 40.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.03.19. | 11:23

Ovaj momak je svima pomutio razum

Da li će slučaj Kaluma Hadson Odojija biti jedan od nabizarnijih u istoriji modernog fudbala? Već sada deluje da to jeste...

Momak rodom iz Gane potpuno je pomutio razum vodećih ljudi Čelsija i engleske fudbalske reprezentacije i doveo ih u pomalo besmislenu situaciju otkako je za njega čula šira javnost pre samo nekoliko meseci. Bez minuta odigranog u prvom timu naterao je Bajern da za njega planira transfer vredan 40.000.000 evra, Mauricija Sarija da ga panično uvede u prvi tim i pruža mu šansu samo kako bi udovoljio njegovom egu i naterao ga da se predomisli i potpiše novi ugovor sa Čelsijem, a selektoru Gordi Albiona Geretu Sautgejtu da ga ekspresno prebaci iz mlade reprezentacije - gde je ubačen bez ikakve najave - posle samo jedne odigrane utakmice i udeli mu prvi start u dresu A selekcije pre nego što je to uopšte dobio kao igrač Čelsija?! 

Izabrane vesti

Da, kritičari tvrde da je Kalum Hadson Odoi možda i najveći potencijal Čelsijeve akademije koja se odavno batrga u blatu svoje bezidejnosti i očaja, ali način i brzina okretanja života i profesionalne karijere gotovo preko noći i dalje budi konfuziju u fudbalskim krugovima.

Čelsi je zbog Hadson Odojija zimus ukaljao obraz i klupske ambicije bukvalno okrenuo ka tinejdžeru koji ne želi da ostane na Stamford Bridžu. Zato se od decembra radi apsolutno sve kako bi se Hadson Odoi odobrovoljio da prihvati novi ugovor i postane Čelsijeva legenda. Što je on odbio dosad već skoro dvocifren broj puta.

Pričalo se o njegovom tihom bojkotu, da je spreman da ne odigra ni minut kako bi izboksovao transfer u Bajern, iako je svaku ukazanu šansu oberučke prihvatao. Kako je ostavio vrlo dobar utisak u svojim prvim minutima u opremi Engleske, njegova želja da ode iz Čelsija postala je još veća, ali je sa Stamford Bridža stigla jasna direktiva: Hadson Odoi ne može da ode ni pod kojim uslovima. Čelsi je tako svesno ušao u rizik da izgubi čak 40.000.000 evra, samo kako bi preostalih 15 meseci iskoristio da engleskog vunderkinda „slomio“ i naterao silom da potpiše taj novi ugovor.

Prema saznanjima uglednog lista Tajms Hadson Odoi ne želi da ostane, a zbog toga su u Čelsiju poludeli i spustili rampu na svaki njegov izlazni transfer. I pored kategoričkog stava Čelsija, Bajern ne odustaje od ideje da Hadson Odojija pretvori u naslednika Franka Riberija i da za to plati tih 40.000.000 evra, bez obzira što će mladi Englez na leto ući u poslednju godinu ugovora.

Čelsijeva poslednja ponuda Hadson Odojiju bila je progresivni petogodišnji ugovor sa početnom platom od 92.000 evra sedmično, ali bi ista svake godine išla samo naviše. Situaciju je dodatno zakomplikovala suspenzija na dovođenje igrača u roku od naredne dve godine, a kako je sve izvesnije da će Eden Azar na leto otići u Real, Hadson Odoi je projektovan za jednog od nosilaca igre i prve igle na levom boku.

Ova sapunica neće uskoro dobiti kraj...

Foto: Reuters


tagovi

Kalum Hadson OdoiLetnji prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara