Hoće AZ da pogreši dva puta, ali treći...

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.02.19. | 08:50

Na talonu je finale Kupa Holandije

Drugi put u samo četiri dana Vilem će dočekati AZ Alkmar na svom terenu u Tilburgu,  ali je ovog puta ulog znatno veći - plasman u finale Kupa Holandije.

Ekipa trenera Adrijena Kostera je u nedelju po podne porazila AZ u Erediviziji sa 2:1, u prvom delu sezone u gostima ga je pobedila sa 2:0, ali ni on sam ne očekuje laganu reprizu tih utakmica. Naravno, veruje u svoj tim i treću pobedu nad jakim protivnikom, ali i zna da je AZ uprkos tom kiksu tim sa odličnom formom (pre poslednjeg neuspeha vezao je šest pobeda).
"Očekujem da će izaći na teren sa znatno drugačijim pristupom. I očekujem mnogo snažniji AZ. Biće zanimljiv meč, a ove sezone smo ih dva puta pobedili tako što sam svaki put primenio različitu taktiku. Nemam više nikakvih trikova, ali se nadam da ću uspeti da smislim nešto do sutra", konstatovao je raspoloženi Koster.

Izabrane vesti

Zanimljivo, okršaj s Alkmarom će biti Vilemu prvi meč sa jednim provligašem u ovogodišnjem kupu. Na putu ka polufinalu tim iz Tilburga je odigrao četiri runde u kojima je izbacio dve amaterske i dve drugoligaške ekipe. Inače, Viljem II je u prošlosti dva puta osvajao trofej u ovom takmičenju (1944. i 1964), a veliki peh predstavljaće izostanak najboljeg fudbalera nemačkog napadača Donisa Avdijaja.

Što se tiče AZ Alkmara on danas slavi jubilej i igra 200. utakmicu u Kupu Holandije. Dva puta su se u istoriji susreli sa Vilemom u ovom takmičenju, jednom u Alkmaru i jednom u Tilburgu, i svaki put je pobeđivao gost, pa tradicija i kvote sugerišu da treba igrati na AZ Alkmar.

I AZ će igrati bez jednog od najboljih fudbalera Stijna Vujtensa, ali je trener Van den Brom optimista i veruje da ga Viljem neće iznenaditi treći put.
"Nikad nije lepo kada se gubi. Analizirali smo pažljivo utakmicu i shvatili da ono u nedelju nije bio AZ iz prethodnih utakmica. Znam da možemo mmnogo bolje, čak sam i na treninzima prethodnih dana video agresivnost i želju koju želim. To je prava reakcija mog tima, videćete večeras poptuno novi AZ. Ubeđen sam da su se momci probudili posle nedeljnog poraza", poručio je trener AZ-a. 

Meč se igra od 20.45 časova na stadionu u Tilburgu, a u slučaju nerešenog ishoda igraće se produžeci.

HOLANDIJA, KUP - POLUFINALE

Sreda
Fajenord - Ajaks 0:3 (0:1)
/De Liht 45, Taljafiko 49, Van de Bek 65/

Četvrtak
20.45: (4,70) Viljem II (3,60) AZ Alkmar (1,70)

*** kvote su podložne promenama

Foto: AZ Alkmar


tagovi

sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara