Hoće li Herta izdržati do petka?

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.09.18. | 13:15

Berlinci danas gostuju Verderu, a u narednom kolu ih čeka derbi sa Bajernom

Ni Šalke ni Dortmund ni Hofenhajm već - Herta!

Nakon četiri kola nove sezone Bundeslige berlinski klub je prvi pratilac Bajern Minhena, a nakratko se zadržao i na vodećem mestu usled trijumfa nad Borusijom iz Menhengladbaha. Navijači su u ekstazi slavili pobedu sat vremena posle utakmice, "pretili" da će osvojiti 100 bodova ove sezone, ali u Hertinim redovima pozivaju na oprez. Svesni su da je tek početak i da još mnogo ima da se igra.
"Navijači su srećni i treba da slave, ali igrači treba da ostanu na zemlji. Na kraju sezone ćemo sumirati rezultate, još je prerano za tu temu", poručili su Vedad Ibišević i Marvin Platenhart.

Izabrane vesti

Herta danas gostuje Verderu, koji Berlincima nikako ne leži, s obzirom na to da ga nisu savladali od decembra 2013. godine,  pa to što je bolje otvorila sezonu od družine iz Bremena prilično gubi na značaju. Stoga, iz kladilačkog ugla bolje je usmeriti se na golove u kombinaciji sa duplim šansama.

Međutim, ukoliko Herta prebrodi ovo gostovanje, a Bajern pobedi Augzburg, prava "fešta" čeka nas u petak, kada će na Olimpijskom stadionu u Berlinu snage odmeriti upravo Herta i Bajern Minhen. Trener Bavaraca Niko Kovač igrao je u Herti sveukupno osam godina, rođen je u glavnom gradu i biće ovo nesumnjivo emotivan trenutak kako za njega, tako i za sve u domaćem timu. U Herti je bio saigrač sa Palom Dardaijem, sadašnjim trenerom berlinskog kluba. Tačnije, bili su konkurencija jedan drugom.
"Bio je srčan i beskompromisan na terenu. Uvek je davao sve od sebe. Baš kao i ja. Takođe, bio je i selektor svoje zemlje. Opet, kao i ja. Svaka mu čast na dosadašnjim rezultatima, veoma su dobri", pohvalio je kolegu Niko Kovač

Sa druge strane, trener Herte ne smatra rezultate svoje ekipe pukom slučajnošću.
"Promenili smo profile fudbalera, protiv Menhengladbaha na terenu je bilo sedmorica igrača - Duda, Grujić, Kalu, Majer, Lazaro, Platenhart i Dilrosun - koji su sposobni da postignu pogodak, što nije bio slučaj prethodnih godina. Zato smo zaigrali dobro, zato je naša igra smislena", kazao je Dardai

Kada je reč o ostalim mečevima petog kola Bundeslige, naravno da je fiks kola Bajern. Računajući i nemački kup, bavarski gigant je prethodnih sedam bavarskih derbija rešio u svoju korist. S druge strane, Augzburg na samo dva od tih mečeva nije postigao gol, pa pošto je kvota na keca premala kombinujte ga sa golovima.

Navijači Nirnberga duže od decenije ne znaju kako izgleda slavlje posle pobede njihovih ljubimaca nad Dortmundom. Na svoju žalost, moraće još malo da sačekaju jer su Milioneri prejaki za povratnika u elitu, kec bi mogao da dođe uz solidan broj golova. 

Štutgart je ponovo krenuo ispod očekivanja i nema bogzna kakve izglede protiv RB Lajpciga, jednog od sigurnijih domaćina u Bundesligi, ali i on može do gola jer Bikovi odavno nisu uspeli da sačuvaju mrežu u Lajpcigu. Stoga su tu i kombinacije keca sa golovima ali i GG3+.

NEMAČKA 1 - 5. KOLO:

Utorak

18.30: (2,20) Verder  (3,40)  Herta (3,30) 
20.30: (1,13) Bajern  (9,50)  Augzburg (16,00) 
20.30: (3,15) Frajburg  (3,20)  Šalke (2,35) 
20.30  (3,60) Hanover  (3,50)  Hofenhajm (2,05) 

Sreda

18.30:  (3,90) Fortuna Diseldorf  (3,50)  Bajer Leverkuzen (1,95) 
20.30:  (1,75) Menhengladbah  (3,60)  Ajntraht (4,90) 
20.30:  (1,33) Dortmund  (5,40)  Nirnberg (8,50) 
20.30:  (2,65) Majnc  (3,10)  Volfzburg (2,80)
20.30: (1,80) RB Lajpcig (3,70) Štutgart (4,40)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

BajernHertaVerder

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara