I Bajern odustao od Jovića! Realu čist put za nastavak letnjeg šopinga

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.19. | 17:51

Posle Barselone, i Bavarci se povukli iz trke za srpskog napadača

Situacija oko Luke Jovića se polako kristališe, Real Madrid ostaje jedini ozbiljan kandidat i favorit za dovođenje srpskog napadača.

Posle Barselone, od Jovićeve kupovine odustao i Bajern, javljaju nemački mediji. Barsa je dugo bila favorit za dovođenje Jovića, ali kako je cena počela da raste, a Fali Ramadani da pregovara sa ostalim klubovima, Katalonci su procenili da ne žele licitaciju i digli su ruke od Srbina. Želeo ga je i Niko Kovač u Bajernu, ali klub iz Minehna nije imao isti plan kao hrvatski trener. Procenili su da im nije potreban klasičan napadač poput Jovića. Tako nešto je pre par dana najavio i Karlhajnc Rumenige koji je otktrio da Bajern juri pojačanje na krilnim pozicijama i da im je Levandovski dovoljan kao klaisčni napadač.

Izabrane vesti

Tako Real ostaje jedini ozbiljan klub koji trenutno ćeli Jovića. Drugi čovek Kraljevskog kluba Hose Anhel Sančez je krajem marta počeo pregovore o transferu Jovića sa igračevim menadžerom Ramadanijem. Olakšavjuća okolnost za transfer je što je Real u jako dobrim dnosima sa Ajntrahtom. Prethodnih godinam je u Frankfurt na pozajmice slao svoje malde igrače Valjeha, Maskarela i Tora, a dva kluba su već ranije dgovorili da Ajntraht bude protivnik u prijateljskom meču za trofej Santjago Bernabeu 2020. godine.

Ajntraht traži od Reala između 60.000.000 i 70.000.000 evra za srpskog napadača, ali postoji šansa da cena bude i niža ako u transfer budu uključeni neki igrači Reala. Želja Nemaca je da dobiju Raula de Tomasa koji već dve sezone bista na pozajmici u Rajo Valjakanu i bio bi idealna zamena za Jovića, ali je pitanje na koju vrednost će Real proceniti svog mladog napadača i da li se Nemcima isplati ta opcija jer bi im sledovalo drastično manje keša u tom slučaju.

Realnija opcija je da Ajntraht dobije 19-godišnjeg Pedra Ruiza iz omladinskog tima Reala kojeg u Madridu smatraju najvećim talentom iz sopstvene škole i porede ga sa Zlatanom Ibrahimovićem. Ajntrajht bi ga uzeo na pozajmicu ili na trajan transfer s opcijom da Real ubaci povratnu klauzulu kao u nekim ranijim slučajevima sa svojim mladim igračima koji su se kalili u Nemačkoj.

Real je već duboko zagazio u prelazni rok za sledeće leto. Ranije su kupljeni brazilsko krilo Rodrigo iz Santosa i njegov zemljak štoper Eder Militao iz Porta za ukupno 90.000.000 evra, postignut je načelan dogovor i oko transfera Edena Azara, a sledeće mete su Luka Jović i jedno veliko ime u veznom redu poput Pogbe ili Eriksena.

(FOTO: reuters)


tagovi

Luka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara