I Dortmund pita za Košćelnija

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.19. | 23:23

Borusija želi da se pojača jednim iskusnim štoperom...

Francuski veteran Loran Košćelni (33) neočekivano je krajem sezone postao predmet inetresovanja mnogih klubova širom Evrope. Engleski mediji pišu da je to plod sve izvesnije odluke Unaija Emerija da proda 33-godišnjeg štopera godinu dana pre isteka ugovora, jer želi na svaki način da poveća budžet za dovođenje novih igrača. Porazom u finalu Lige Evrope Arsenal je ponovo ostao bez Lige šampiona, zbog čega je uprava kluba rešila da značajno koriguje troškove. Emeriju je na raspolaganje stavljeno svega 45.000.000 za dovođenje novih igrača, pa Španac traži način da tu cifru uveća.

Loran Košćelni deluje kao dobra prilika za tako nešto, a uzgred je i poslednja šansa da se na Francuzu nešto zaradi, jer ušao je u poslednju godinu ugovora. Jasno je i Emeriju da za Košćelnija neće moći da dobije bogzna koliko novca, ali u situaciju u kojoj se nalazi svaki milion dobro dođe. 

Izabrane vesti

Prethodnih nedelja kao glavni interesenti za usluge iskusnog defanzivca pominjali su se Ren i Milan, potom se u priču uključio i Bajer iz Leverkuzena, a evo naposletku još jednog nemačkog kluba - Borusija iz Dortmunda. Kako navodi Dejli mejl Milioneri ozbiljno razmatraju opciju kupovine Lorana Košćelnija jer znaju da bi mogli da ga dobiju jeftino (pretpostavka je između pet i deset miliona evra), a tokom prošle sezone uvideli su da im je neophodno dodatnog iskustva na štoperskim pozicijama. 

Dijalo, Zagadu, Akanđi, Balerdi... Niko od njih nema preko 23 godine, dok Omer Toprak nije prva opcija kod Lusijana Favra i ne dobija šansu. U takvoj situaciji Košćelni bi svojim iskustvom i redovnim igranjem Lige šampiona doneo dodatni kvalitet zadnjoj liniji Dortmunda. 

Ideja je tu, sad da vidimo hoće li biti nekih konkretnih poteza...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara