Iguain tragičar San Sira, Mandžukić i Ronaldo rešili derbi i vratili hladnokrvnost u Juventusove redove (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.11.18. | 22:28

Argentinac promašio jedanaesterac pri rezultatu 0:1, posle čega je izgubio kompas i na kraju zaradio isključenje

Milan je najavio da može nešto više, a Juventus je pokazao kako se to radi. Stara dama je u svom stilu rešila još jedan derbi, postigla je golove na početku i na kraju utakmice, i tako vratila sigurnost i mirnoću u svoje reodove, što joj je bilo neophodno nakon poraza od Mančester junajteda. Juventus je savladao Milan golovima Marija Madžukića i Kristijana Ronalda, ali je veliki tragičar derbija Gonzalo Iguain, koji je promašio jedanaesterac u finišu prvog poluvremena, a na kraju je emotivno potpuno eksplodirao i zaradio zasluženi crveni karton - 0:2 (0:1).

Šokantni momenat za popunjene tribine San Sira dogodio se već u osmom minutu. Ostavili su Rosoneri Aleksa Sandra da mirno centria sa levog boka, pa je ovaj poslao opasan centaršut na suprotnu stranu peterca, a tamo je Mandžukić nadvisio nemoćnog Rodrigeza i savladao Donarumu.

Izabrane vesti

Milan je do kraja prvog poluvremena imao mnogo problema da dođe do prave šanse, a onda je u kaznenom prostoru Benatija u igrao rukom. Arbitar utakmice Paolo Macoleni to prvobitno nije video, ali je nakon konsultacije sa VAR sudijama ipak odlučio da pokaže na belu tačku. Iguain je preuzeo odgovornost, iako je mnogo važnih penala promašio u svojoj karijeri, očajno je šutirao, a Ščensni pročitao njegovu nameru i prosledio loptu do stative.

gallery

Juventus je propustio nekoliko prilika tokom prvog poluvremena da uveća svoju prednost, dok je u nastavku Milan uspeo da se izbori za posed i stvori nekoliko sasvim solidnih prilika. Međutim, samo se čekao trenutak u kojem će Stara dama rešiti čitav posao. U tome je uspeo Kristijano Ronaldo, koji je samo nekoliko miunuta ranije na sjajan način povukao kontranapad svog tima, ali je njegov pokušaj zaustavio Donaruma.

Ipak, u 81. minutu su se poklopile kockice za Portugalca, koji je bio na pravom mestu nakon udarca Kansela, pa je poslao loptu pod prečku mladog čuvara mreže.

Juventus na reprezentativnu pauzu odlazi sa šest bodova više od Napolija, dok je Milan ostao na petoj poziciji sa 10 bodova manje od vodećeg tima Serije A. Za dve nedelje Stara dama dočekuje SPAL, dok Milan ide na noge Laciju, u okršaju timova koji će se boriti za plasman u Ligu šampiona ove sezone.

ITALIJA 1 - 12. kolo

Petak
Frozinone - Fjorentina 1:1 (0:0)
/Pinamonti 89 - Benasi 47/

Subota
Torino - Parma 1:2 (1:2)
/Bazeli 37 - Žervinjo 9, Inglese 25/

SPAL - Kaljari 2:2 (1:0)
/Petanja 3, Antenući 71 - Pavoleti 73, Jonita 76/

Đenova - Napoli 1:2 (1:0)
/Kuame 20 - Ruiz 62, Biraski 86. autogol/

Nedelja
Atalanta - Inter 4:1 (1:0)
/Hatebur 8, Manćini 62, Djimisti 88, Gomez 90 - Ikardi 47 pen/

Roma - Sampdorija 4:1 (1:0)
/Žezus 19, Šik 59, El Šaravi 72, 90+3 - Defrel 89/

Kjevo - Bolonja 2:2 (2:1)
/Megironi 20pen, Obi 45 - Santander 5, Orsolini 56/

Empoli - Udineze 2:1 (1:0)
/Zajc 41, Kaputo 51 - Puzeto 81/

Sasuolo - Lacio 1:1 (1:1)
/Ferari 15 - Parolo 7/

Milan - Juventus 0:2 (0:1)
/Mandžukić 8, Ronaldo 81/


tagovi

Gonzalo IguainKristijano RonaldoMario Mandžukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara