""
""

Iks u Maksimiru! Red Bul bio na pragu Dinamovog skalpa, nastavlja se bitka za 14.000.000 evra... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.08.16. | 22:51

... ali i borba za dva mesta u Ligi šampiona

Godine ulaganja su mogle da večeras dobiju svoj ključni momenta, ali Red Bul Salcburg će mor ati još da se namuči za debi u Ligi šaampiona. Prvak Austrije je u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona imao zagrebački Dinamo na kolenima, ali je prokockao pobedu - 1:1. Odluka pada u revanšu naredne nedelje u Austriji...

Izabrane vesti

Mnogo kikseva je imao Red Bul prethodnih godina u kvalifikacijama za elitno takmičenje i nije uspevao da opravda velika ulaganja milijardera Ditera Matešica. Ovog leta izgleda kao da su se kockice poklopile i mogli su da večeras završe više od polovine posla na putu ka Ligi šampiona.  Nadigrali su Dinamo u Maksimiru, imali bolje šanse, na kraju platili skupu cenu Bernardovog kiksa.

U prvih pola sata je Hintereger imao dve šanse za goste, Dinamo nije uspevao da ozbiljnije zapreti Austrijancima. Tek na isteku poluvremena je Sudani imao najbolju priliku za Modre, ali je golman Valke odbranio. Potom je Vanderson u 55. minutu promašio dobru priliku za Bikove. Gol je visio u vazduhu ili bilo je neminovno da će Hrvati kapitulirati. To se i desilo u 59. minutu kada je Lazaro iskoristio lošu rekaciju Dinamovih defanzivaca i glavom matirao Eduarda za vođstvo.

Tek tada je Dinamo počeo da igra svoiju igru i steže obruč oko gola gostiju. Ćorić je promašio dobru priliku posle centrašuta Roga, a onda je Rog spasao Dinamo. U verovatno poslednjem meču za Dinamo na Maksimiru pre transfera u Napoli, Rog je iznudio penal posle glupog prekršaja Bernarda i potom realizovao pokušaj sa bele tačke. Dinamo se spasao poraza, mada su gosti u finišu mogli do novog vođstva kada su u šansama bili  Lajner i Beriša.

Austrijanci imaju prednost gola u gostima, ali to nije velika prevaga. Pogotovo ako se uzme u obzir kako su prethodnih godina igrali odlučujuće mečeve. Odluka pada u revanšu, a pored mesta u elitnom takmičenja na talonu je i minimačlna zarada od 14.000.000 evra. Kako i borba Hrvatske i Austrije za drugog nacionalnog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona od leta 2018. godine.

LIGA ŠAMPIONA – prvi mečevi

Utorak
Kopenhagen - APOEL 1:0 (1:0)
/Pavlović 43/

Jang Bojs - Menhengladbah 1:3 (0:1)
/Sulejmani 56 - Rafael 11, 70, Han 68/

Dinamo - Salcburg 1:1 (0:0)
/Rog 76pen - Lazaro 59/

Ajaks - Rostov 1:1 (1:1)
/Klasen 37pen - Noboa 13/

Steaua – Mančester Siti 0:5 (0:2)
/David Silva 13, Aguero 41, 79, 89, Nolito 49/

Sreda
20.45: Seltik – Hapoel BŠ
20.45: Dundalk – Legija
20.45: Porto – Roma
20.45: Ludogorec – Plzenj
20.45: Viljareal – Monako

*Revanši su na programu 23. i 24. avgusta  

(FOTO: Action images)


tagovi

Red Bul SalcburgMarko RogLiga šampionaKvalifikacije za LŠHrvatskaEvropaDinamo ZagrebAustrija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara